Tag: Τροπολογία

Τη δυνατότητα στους δήμους να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό καθαρισμού δίνει τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου σε νομοσχέδιό του. Παράλληλα, περιλαμβάνονται ρυθμίσεις στα μισθώματα των κυλικείων στα σχολεία.

Τροπολογία που αφορά (1) στους αριθμούς Προγραμμάτων (LCN) για περιεχόμενο επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, (2) τις οργανωτικές διατάξεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, (3) τη λειτουργία του Κεντρικού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων ..

Αυτό που συνέβη την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή 21-22 Δεκεμβρίου στην ελληνική Βουλή δεν είναι εντελώς πρωτοφανές. Κάτι ανάλογο είχε διαπράξει και η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά και μάλιστα είχε κατηγορηθεί γιʼ αυτό έντονα από την τότε αντιπολίτευση και σημερινή κυβέρνηση. Ωστόσο πρώτη φορά έγινε σε τόση έκταση από την… Πρώτη Φορά Αριστερά.

Τροπολογία για παράταση έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2018 στην ανάρτηση των δασικών χαρτών και την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες, υποβάλλει στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αποδεκτή θα κάνει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης την τροπολογία που κατέθεσαν χτες βράδυ 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για διενέργεια των δημοτικών και περιφερειακών τον Μάιο του 2019 (στις 26 Μαΐου μαζί με τις ευρωεκλογές καθώς και, κατά πάσα πιθανότητα, τις βουλευτικές εκλογές)

Στο προνομιακό φορολογικό καθεστώς που ισχύει για τις Μονές του Αγίου Όρους εντάσσονται με τροπολογία και τα ακίνητα των Μονών αυτών που βρίσκονται εκτός της Αθωνικής Πολιτείας.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων, στο τέλος της διαδικασίας διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ, το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ θα ελέγχεται από το Δημόσιο...

Διπλασιασμό του μηνιαίου μισθού του γενικού διευθυντή και του αναπληρωτή γενικού διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρησης Δημόσιου Χρέους προβλέπει νέα διάταξη που «παρείσφρησε» σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης. Η τροπολογία ορίζει ότι παρατείνεται μέχρι 3 χρόνια, ανώτατο όριο, η θητεία των προσληφθέντων πυροσβεστών.

Μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η κίνηση των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίσει να πάρουν... πίσω την τροπολογία με την οποία ζητούσαν να μην πωλούνται τσιγάρα από τα ψιλικατζίδικα και τα mini markets.

Φαίνεται πως 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φαν των ψιλικατζίδικων και των mini market, καθώς με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή ζητούν ουσιαστικά τον αποκλεισμό των ψιλικατζίδικων από την πώληση καπνικών προϊόντων, δηλαδή τσιγάρων και καπνού.

Νεκροταφείο σε δασική έκταση 42,5 στρεμμάτων στον Υμηττό   Την παρέμβασή του στην κυβέρνηση έσπευσε να πανηγυρίσει χθες ο δήμαρχος Γλυφάδας και πρ. ευρωβουλευτής της Ν.

Απογοητευτικά κρίνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου τα αποτελέσματα των πωλήσεων των εμπορικών επιχειρήσεων την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, σε σύγκριση με τον μέσο τζίρο της εβδομάδας που προηγήθηκε, 8-13 Δεκεμβρίου. Όπως προέκυψε από έρευνα που πραγματοποίησε μεταξύ των μελών της, το ένα πέμπτο των επιχειρήσεων που άνοιξαν την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου δήλωσαν ότι ήταν σαν μία καθημερινή μέρα.

Μέχρι της 30 Σεπτεμβρίου 2014 παρατείνεται η ένταξη στο πρόγραμμα της «εθελοντικής ενδοδημοτικής κινητικότητας», σύμφωνα με την νέα τροπολογία που ψηφίστηκε χτες (5/9/2014) στη βουλή. .

Για πολιτική μεθόδευση καταγγέλλει τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδηςμε αφορμή την τροπολογία η οποία απαλλάσσει τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης από ποινικές ευθύνες που απορρέουν από συμβάσεις έργων του Δημοσίου. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, "Θεσσαλονίκη- ανοιχτή πόλη", κάνει λόγο για σκανδαλώδη και τροπολογία πλυντήριο εφάμιλλη των τροπολογιών Πάχτα, (PORTO CARRAS, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για τη μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στους Μπόμπολα - Κούτρα).

Τροπολογία για την απαγόρευση της διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και την επανασύνδεση της παροχής στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν, κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα.«Ο θάνατος δύο ανθρώπων, οι άθλιες συνθήκες που ζούνε χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά από τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και το στοιχείο που αναφέρει ότι το πρόβλημα βασανίζει περίπου 350.