Tag: ΥΜΗΤΤΟΣ

Η δημιουργία νεκροταφείου των δήμων Αλίμου-Ηλιούπολης στις δασικές εκτάσεις του Υμηττού θα έχει βαριές επιπτώσεις στο βουνό και την περιοχή, με κατάληψη χώρου, βαριά δομικά και συγκοινωνιακά έργα, επιπλέον κυκλοφοριακή όχληση.

Στιγμιότυπα από την σημερινή φιέστα στην Αργυρούπολη. Προφανώς, κανένας από τους συμμετέχοντες στην σημερινή φιέστα, δεν άκουσε για τα χιλιάδες αυθαίρετα του Υμηττού, για τους καταπατητές του δημόσιου δασικού χώρου, για τους παράνομους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, για τα παράνομα Νεκροταφεία που αυξάνονται και πληθύνονται, για τις αυθαίρετες εκκλησίες και μοναστήρια, για..για..για

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, θα μεταβεί αύριο Τρίτη 19 Μαΐου 2020 και ώρα 9:00 στον Υμηττό (Πυροφυλάκιο Αργυρούπολης, Διγενή Ακρίτα & Κιάφας), συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Δημήτρη Οικονόμου και τον γενικό γραμματέα Ευθύμιο Μπακογιάννη, προκειμένου να παραστεί σε ειδική εκδήλωση για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας για τα μονοπάτια του Υμηττού.

Όταν τέλος Γενάρη στην πόλη μας κατέφθασε η μεγάλη κουστωδία κυβερνητικών για να εξαγγέλλει -μέσα από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και με την παρουσία του Δημάρχου της πόλης- το “σχέδιο Αναγέννησης του Υμηττού”, ως Λαϊκή Συσπείρωση προειδοποιήσαμε για τις αντιπεριβαλλοντικές Μπίζνες που ετοιμάζονται στον Υμηττό με την συνδρομή και των Δημάρχων της περιοχής.

Το ''μυστικό'' για νέο νεκροταφείο στον Υμηττό, στα όρια του Δήμου Ηλιούπολης συζητιέται ανεπίσημα εδώ και πολλούς μήνες. Η σημερινή δημοτική αρχή Ηλιούπολης το γνώριζε αλλά δεν το δημοσιοποιούσε.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Υμηττό και τις δηλώσεις του για την αντιπυρική περίοδο, αναφέρει:

Tην Κυριακή του Παραλύτου, 10 Μαΐου 2020, θα απευθύνω στον Θεό, την «ατομική μου προσευχή», κατά τον νεολογισμό της Ελληνικής Κυβερνήσεως, στο όρος Υμηττός.

«…Διάφοροι μεγαλόσχημοι παρέκαμπταν κατά καιρούς τα διατάγματα προστασίας του Υμηττού για να κατασκευάσουν 7.000 κατοικίες, ανάμεσά τους η βίλα-αναψυκτήριο του πρώην υπουργού Β. Μαγγίνα. Δήμοι, οικοδομικοί συνεταιρισμοί, Εκκλησία και ιδιώτες έχουν ιδιοποιηθεί χιλιάδες στρέμματα, τα οποία προσπαθούν να εντάξουν στο σχέδιο πόλεως.

«Να θυμάστε, δεν μπορούν να μας ακυρώσουν την άνοιξη». Το μήνυμα του εικαστικού Ντέιβιντ Χόκνεϊ διάβαζε ο Αχιλλέας, καθώς μετέφερε ομορφιές στα μάτια και τη δύναμη της αντίστασης που ξυπνάει από τη λήθη του χειμώνα.

Προφορικά και ωραιοποιημένα τα «σχέδια» του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος 11 Δήμων για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού), περιέγραψε ο Γιάννης Κωνσταντάτος στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης.

Περιλαμβάνει ανακοινώσεις της Επιτροπής Πολιτών, δημοσιεύματα, φωτογραφίες, ντοκουμέντα και κείμενα θεσμικών φορέων, δημοτικών παρατάξεων και πολιτών.

Χτες 23 Γενάρη στο δημαρχείο της Ηλιούπολης ο κ. Κωσταντάτος Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης ο οποίος τελεί πρόεδρος του “Φορέα Διαχείρισης της επένδυσης στο Ελληνικό” και ανέλαβε και πρόεδρος στο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) ...