Tag: γράμματα

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 89 ετών ο Ντίνος Χριστιανόπουλος, μία από τις πιο εμβληματικές λογοτεχνικές φυσιογνωμίες της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας, που σφράγισε τον χώρο της τέχνης και των γραμμάτων για περισσότερα από 60 χρόνια.

Όλα τα προγράμματα του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. (μικρής και μεγάλης πισίνας, τένις, γυμναστικής, παραδοσιακών χορών) θα επαναλειτουργήσουν στις 8 Ιανουαρίου 2020 λόγω του ότι η διαδικασία πρόσληψης γυμναστών για το 2020 βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Αρχής γενομένης από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εισάγονται και εφαρμόζονται διάφοροι σχεδιασμοί και νεωτερισμοί. Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα - ΜΟΠ, πακέτα Ντελόρ, Σαντέρ, Κοινή Αγροτική Πολιτική - ΚΑΠ, Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ΕΣΠΑ, δάνεια Ελληνικού Δημοσίου κλπ.

Η ελληνική κυβέρνηση, η μόνη από το 2011 που επί δύο χρόνια δεν απορρόφησε από ανικανότητα ούτε σεντ από τα ΜΟΝΙΜΑ ευρωπαϊκά προγράμματα σίτισης και δωρεάν παροχής φρούτων, λαχανικών, γάλατος στα σχολεία, κυκλοφορεί προπαγανδιστικό βίντεο (YouTube και TV) που απευθύνεται σε παιδιά (!), όπου διαφημίζει την παροχή γευμάτων φέτος σε δημοτικά σχολεία, εξαπατώντας τα και με τα στοιχεία του και με τη φωνή του κ. Τσίπρα που τη συνοδεύει και με το εθνόσημο στο τέλος!

Με επίκεντρο τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης ιδρύθηκε το "Δίκτυο Πόλεων - Βιώσιμη Πόλη", με σκοπό την εξασφάλιση κοινής χρηματοδότησης από μεγάλα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Μεγάλη συναυλία με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Μετανάστη διοργανώνει στις 19 Δεκεμβρίου ο Δυτικός Τομέας της Περιφέρειας Αττικής με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

για πρώτη φορά φέτος το Σεπτέμβριο όλες οι οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, θα λάβουν το voucher (επιταγές) για την εγγραφή των παιδιών τους σε παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς

Την εκκίνηση της συνεργασίας του ΣΠΑΥ και του Πανεπιστημίου Πειραιά για την εξ? αποστάσεως εκπαίδευση όλων των στελεχών και των εμπλεκόμενων στην προσπάθεια της προστασίας του Υμηττού, σηματοδότησε η εκδήλωση παρουσίασης που διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά. Τόσο ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ηλιούπολης κ.

  * Της Νάσης Πετριτσοπούλου Δεν το κάνω επίτηδες! Όταν είναι να γράψω ή να διαβάσω ένα σύννεφο έρχεται και κάθεται μέσα στο κεφάλι μου και ξαφνικά όλα θολώνουν! Τα γράμματα χορεύουν εκείνο το χορό που βλέπω καμιά φορά στην τηλεόραση στις παλιές ελληνικές ταινίες, σέικ νομίζω τον λένε, και τα άτιμα δεν κάθονται σε μια μεριά να τα διαβάσω όμορφα κι ωραία! Μπερδεύομαι κι εγώ-άνθρωπος είμαι- μπουρδουκλώνω τη γλώσσα μου και τίποτα δε βγαίνει σωστά.

  Λιγότερα μαθήματα και περισσότερη απασχόληση των μαθητών στον αθλητισμό και στην καλλιτεχνική παιδεία προγραμματίζει το υπουργείο Παιδείας για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων, τα οποία έχουν για την ηλικία τους ένα εξαντλητικό σχολικό πρόγραμμα.