Tag: δικηγόροι

Με κοινό δελτίο τύπου, οι δικηγόροι του αστυνομικού κατηγορούμενου για την «υπόθεση της Ηλιούπολης», Δημήτρης Γκαβέλας και Βάσω Πανταζή...

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιήσουν σήμερα, στις 12:30, οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και άλλοι δικηγόροι, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική στάση ως προς τη λήψη μέτρων στήριξης του κλάδου κατά την περίοδο της καραντίνας.

Για την 1η Δεκεμβρίου διακόπηκε η δίκη για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» της Ηλιούπολης τον Ιούλιο του 2013.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, «κατά τη σημερινή (24/4) συνεδρίασή του, ενόψει των τελευταίων κρίσιμων εξελίξεων, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων Αθηνών την προσεχή Τρίτη 28.4.2020 από την άσκηση των καθηκόντων τους, τόσο των δικαστικών, όσο και των εξωδικαστικών (υποθηκοφυλακεία, κτηματολογικά γραφεία), χωρίς πλαίσιο (ήτοι, χωρίς χορήγηση κατʼ εξαίρεση αδειών)».

Η κατάσταση έχει ξεφύγει και υπάρχουν χιλιάδες καταγγελίες για δικηγόρους και δικηγορικά γραφεία που λειτουργούς ως εισπρακτικές εταιρίες κυνηγώντας για λογαριασμό των τραπεζών τους οφειλέτες.

Με συντριπτικό ποσοστό (17.316 ψήφοι, ήτοι 93,66%) οι δικηγόροι εκφράζουν την αντίθεσή τους σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή.

  Τις πρακτικές δικηγόρων και δικηγορικών εταιρειών, που στο πλαίσιο της δικηγορικής τους εντολής μετέρχονται συμπεριφορές εισπρακτικών εταιρειών, προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες αντιδεοντολογικές τηλεφωνικές οχλήσεις προς τους οφειλέτες αποδοκιμάζει και καταδικάζει ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.   Παράλληλα, το ΔΣ του ΔΣΑ τονίζει, προς κάθε κατεύθυνση, πως παρόμοιες συμπεριφορές προσβάλλουν το σύνολο του δικηγορικού σώματος και δεν θα είναι ανεκτές.

Η κοινωνική πραγματικότητα είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να αποτυπωθεί ούτε από το παραμορφωτικό φακό των μέσων ενημέρωσης, ούτε και από εκ του ασφαλούς θεωρητικές αναλύσεις. Είναι γεγονός εδώ και χρόνια ότι η χώρα έχει μπει σε ένα αβέβαιο και ρευστό καθεστώς χρεοκρατίας που δεν αναφέρεται μόνο στο κρατικό χρέος, αλλά αφορά και την ίδια την κοινωνία.