Tag: κρέας

Παραδοσιακή συνταγή για κυνήγι από το Μπουραζάνι, με μαριναριμένο και σιγοψημένο ζαρκάδι που συνοδεύεται από μια ιδιαίτερη και πολύ γευστική καρυδάτη σάλτσα.

Μια πανσέτα που κάνει «κρατς», ιδανική για γιορτινά τραπέζια. Έχει για παρέα μια σάλτσα από σκοπελίτικα ξερά δαμάσκηνα που πραγματικά την απογειώνει.

Η τιμή στο κρέας έχει πια εκτοξευθεί στα ύψη και το μοσχάρι τείνει να γίνει είδος πολυτελείας καθώς πολλά νοικοκυριά το μαγειρεύουν πλέον μόνο σε εορταστικές περιπτώσεις λόγω της ακρίβειας και των ανατιμήσεων.

100 – 150 λουκέτα καταγράφονται μέχρι στιγμής πανελλαδικά στα κρεοπωλεία, αποκάλυψε σήμερα, στην πρωινή ζώνη του Fly, ο πρόεδρος του ΠΟΚΚ, κύριος Σάββας Κεσίδης, ο οποίος έκανε λόγο για 330% αύξηση στην ενέργεια σε σχέση με πέρυσι και φυσικά, παράλληλη μείωση του τζίρου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ οι ιδιοκτήτες του Σωματείου των Ψητοπωλών που ετοιμάζεται να δημιουργηθεί προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του συγκεκριμένου κλάδου δηλώνουν ότι η τιμή του κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% και δεν μπορούν να απορροφήσουν άλλο αυτή την αύξηση, η οποία θα περάσει μερικώς στον καταναλωτή.

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων εντατικοποιεί τους ελέγχους στην αγορά τροφίμων λίγο πριν το Πάσχα και δίνει χρήσιμες συμβουλές και βασικές οδηγίες για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων που θα καταναλωθούν

Σε αυξημένη κινητικότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες ελέγχου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθώς και οι Οργανισμοί που εποπτεύονται από τον ΕΦΕΤ και τον ΕΛΓΟ,