Ένα πανεύκολο, comfort γλυκό. Μια κρέμα σοκολάτας που γίνεται στην κατσαρόλα και γαρνίρεται με φουντούκια και φρούτα.

Γιώργος Φελεμέγκας

Φωτογραφία + Food styling: Αντωνία Κάτη


Η λέξη «πουτίγκα» υποδηλώνει δύο πολύ διαφορετικά γλυκά: από τη μια, το γνωστό ψητό γλυκό των Άγγλων με τις δεκάδες παραλλαγές και από την άλλη, μια κρέμα σοκολάτας που γίνεται στην κατσαρόλα και πήζει με άμυλο, όπως αυτή εδώ.

15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά - Μερίδες: 6-7
  •  500 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  •  270 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  •  25 γρ. κορν φλάουρ
  •  50 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
  •  70 γρ. σμέουρα ή βατόμουρα ή μύρτιλα (αν δεν έχουμε, μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με άλλο φρούτο της αρεσκείας μας ή με υλικά όπως σταγόνες σοκολάτας, σταφίδες, σπασμένα μπισκότα κ.λπ. ή μπορούμε απλώς να αυξήσουμε λίγο την ποσότητα των φουντουκιών)
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε την πουτίγκα σοκολάτας με φουντούκι, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου το μείγμα κοχλάσει.
  3. Προσθέτουμε τότε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει και να έχουμε ένα κρεμώδες σοκολατένιο μείγμα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φουντούκια και τα φρούτα ή όποιο από τα εναλλακτικά υλικά επιλέξουμε.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμες για μάφιν ή σε φορμάκια της αρεσκείας μας, αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν και τοποθετούμε στο ψυγείο.
  6. Σερβίρουμε τις πουτίγκες δροσερές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 221 φορές