Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα.
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα.
Μεταξύ των πολλών λαθών, αυτό που έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η μεταφορά του ελληνικού ιδιωματισμού “μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα” ως “picking a fight for someone else's barn”.
Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Στάμελος στην γνωστοποίηση της είδησης ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί την Κυριακή στην εκδήλωση για την απόδοση του Σκοπευτηρίου στον δήμο...
Στο ΝΕΟ ΜΑΣ ΧΩΡΟ όπου από τις αρχές του μήνα φιλοξενούνται οι πολιτιστικές μας δράσεις, θα πραγματοποιήσουμε τη Κυριακή 9 Οκτωβρίου την τελετή του Αγιασμού και στη συνέχεια θα στήσουμε γλέντι μοναδικό...Μεθεξιακό!!!
«Πάρτε θέση ενάντια στις διακρίσεις προς τους ηλικιωμένους».
Σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στο δήμο Ηλιούπολης πραγματοποιήθηκε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των εργαζομένων στις υπηρεσίες του δήμου και των ΝΠΔΔ, απέναντι στην επίθεση που κλιμακώνεται με ευθύνη της δημοτικής αρχής σε εργασιακά δικαιώματα και συνθήκες δουλειάς.
«Σήμερα στα γενέθλια τι δώρο να σου κάνω.. Πού' ναι το "σπίτι" σου μικρό μ΄ ένα Σταυρό απάνω.. .».
Έκθεση ζωγραφικής 21 καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων και μέλη της Ένωσης Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης "Το Εργαστήρι"
Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η βράβευση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που πρώτευσαν στο Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Βύρωνα τη σχολική χρονιά 2015-16 με τη συμμετοχή των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής μας.
Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης ενέχονται σε τέσσερις ληστείες και εκατό κλοπές από οικίες, καταστήματα και αυτοκίνητα, σε Αχαρνές, Θρακομακεδόνες, Βύρωνα, Παιανία, Αργυρούπολη, Ανάβυσσο, Παπάγου, Μαρκόπουλο, Παγκράτι, Γέρακα, Κολωνό, Ίλιον, Χαλκίδα και Αυλίδα.
Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία για τη συμβίωση και συμφιλίωση με το σακχαρώδη διαβήτη εκτυλίσσεται στο βιβλίο «Γλυκιά μου Κέλλυ» της συγγραφέως Μαρίνας Μεταξά.
Επιστούμε την προσοχή σε όλους τους χρήστες του Facebook καθώς από το πρωϊ της Τρίτης στο Facebook έχουν κάνει την εμφάνισή τους κάποιες δημοσιεύσεις-διαγωνισμοί με δώρο δωροεπιταγές των σουπερ μάρκετς Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπουλος.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε από τότε που πρωτοανέβηκε το 2014, τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε και την περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζονται για τρίτη συνεχή χρονιά στον Πολυχώρο Vault οι παραστάσεις του έργου του Μάκη Τσίτα «Μάρτυς μου ο Θεός» –βασισμένου στο ομότιτλο μυθιστόρημά του, που τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014–, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη, με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στον ρόλο του Χρυσοβαλάντη.
Οι Ελληνίδες βουλευτές και ευρωβουλευτές θέτουν στο κέντρο των πολιτικών αποφάσεων τον καρκίνο του μαστού. Σε ενημερωτική εκδήλωση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας παρουσιάστηκαν σειρά προτάσεων πολιτικής υγείας για τη διαχείριση του καρκίνου του μαστού.
Η συμμετοχή της εκκλησιαστικής κοινότητας αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως στην εθελοντική ομάδα Παζλ, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016.
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, η ethelon και το Wheeling2help συνδιοργάνωσαν τη μεγαλύτερη γιορτή εθελοντισμού της Αθήνας, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την αναπηρία, τον αθλητισμό, την υγεία και το περιβάλλον, αλλά και τη βελτίωση των σχέσεων στο κοινωνικό σύνολο.
Περίεργο... Δεν είδαμε κανένα tweet ή κάποια ανάρτηση στο facebook από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για τους καρκινοπαθείς
Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου και Σύλλογος Κρητών διοργανώνουν Τριήμερο αφιέρωμα στον Ελευθέριο Βενιζέλο, στις 30 Σεπτεμβρίου και 1, 2 Οκτωβρίου 2016.
Η 3η Οκτωβρίου ορίστηκε φέτος ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Τη μέρα αυτή θα υλοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες οι οποίες θα αποφασιστούν από τους Συλλόγους Διδασκόντων και θα πραγματοποιηθούν εντός σχολικού ωραρίου.
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη χθες στην Αθήνα, 38χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή, εξύβριση, απρόκλητη εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση και παράβαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και τα ναρκωτικά.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2026 - IlioupoliGiaOlous.gr
































