Tag: Οι

Το καλοκαίρι έχει ήδη μπει κι όσοι λοιπόν κανονίζουν τις εξορμήσεις τους σε βουνό,  θάλασσα εντός ή εκτός των τειχών της όμορφης χώρας μας, καλό είναι να είναι  ενήμεροι για το πως μπορούν να αντιμετωπίσουν όλες τις μικρές αναποδιές που  ενδέχεται να τύχουν στο δρόμο τους και να χαλάσουν το κέφι ή την καλή τους διάθεση. Αν ταξιδεύετε λοιπόν αεροπορικώς, τότε θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αλλά και ενήμεροι για τα ακόλουθα: · Αν έχετε εισιτήριο, φθάσετε την καθορισμένη ώρα και πραγματοποιήσετε τον έλεγχο εισιτηρίου έγκαιρα, αλλά η αεροπορική εταιρία, εφόσον ανήκει σε χώρα της Ε.

Την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 στις 09:00 εθελοντές και εργαζόμενοι του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης δίνουμε το ετήσιο ραντεβού μας στην ελεύθερη πλαζ του Αγίου Κοσμά. Όλοι μαζί θα καθαρίσουμε και θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες εργασίες περιποίησης των χώρων, ώστε να λειτουργήσει και φέτος η πλαζ που κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες.

Μπαράζ κινητοποιήσεων ξεκινά η ΑΔΕΔΥ από τη Δευτέρα 30 Ιουνίου μέχρι και τις 9 Ιουλίου, οπότε και κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία.Η Εκτελεστική Επιτροπή καλεί τα μέλη των Διοικήσεων των Σωματείων και των Ομοσπονδιών του Δημόσιου Τομέα, να πάρουν τα αναγκαία μέτρα για την παρουσία των εργαζομένων στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιούνη 2014 στις 3.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών με την υποστήριξη του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και το Star Football Club, μας προσκαλούν στο μεγάλο Ποδοσφαιρικό Αγώνα μεταξύ των ομάδων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και της UNESCO P. - Star F.

Σκουπίδια: μπορούμε αλλιώς! Πρόταση και διάλογος για ίδρυση εταιρίας λαϊκής βάσης με σκοπό τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή. Η διαχείριση βασίζεται στην ανακύκλωση ? κομποστοποίηση και διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή ? δηλαδή στο σπίτι μας, στο κάθε νοικοκυριό της πόλης.

Ο πρώτος Δημοτικός Λαχανόκηπος ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2012 και η πορεία της δομής ξεπέρασε κάθε δική μας προσδοκία σε πείσμα όλων των δυσκολιών που συναντήσαμε κατά τη διάρκεια αυτής της διετίας.  Πρέπει να σημειωθεί πως οι στόχοι που είχαν τεθεί από την αρχή ήταν όχι μόνο κοινωνικοί αλλά και φιλοπεριβαλλοντικοί.

Κυριακή 29/6, Μαρίνα Φλοίσβου   Οι παραλίες ανήκουν στους πολίτες και όχι στους εργολάβους και τους «καρχαρίες»!   Τους τελευταίους μήνες έχει κατατεθεί ένα νομοσχέδιο από το υπουργείο Οικονομικών που μεταξύ άλλων προβλέπει τρομακτικές αλλαγές στο πλαίσιο διαχείρισης του αιγιαλού και των παραλιών όλης της χώρας. Οι αλλαγές αυτές έχουν σα στόχο να ξεπουληθεί ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο πλούτο, αλλά και να δοθούν οι ακτογραμμές «δώρο» στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους «μεγαλοκαρχαρίες» που λυμαίνονται ήδη αρκετές παραλιακές περιοχές!   Τι προβλέπει το νομοσχέδιο Ως αιγιαλός ορίζεται η ζώνη της ξηράς που βρέχεται από τη θάλασσα, ενώ παραλία θεωρείται η περιοχή που έχει προστεθεί στον αιγιαλό για την εξυπηρέτηση της επικοινωνίας της ξηράς με τη θάλασσα και αντίστροφα.

Βαθμολογία Πανελλαδικών Εξετάσεων Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έδωσε  το χρονοδιάγραμμα της δημοσιοποίησης της βαθμολογίας στις πανελλαδικές εξετάσεις και των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.    Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Θανάση Κυριαζή, οι βαθμοί θα ανακοινωθούν το αργότερο έως τις 3 Ιουλίου.

 Την παράταση μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 της προθεσμίας για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών ζητάει η ΚΕΔΕ, θέτοντας παράλληλα πρόταση χρηματοδότησης των Δήμων από το πράσινο ταμείο ή το νέο ΕΣΠΑ. Το θέμα απασχόλησε το διοικητικό συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση, όπου εκφράστηκε ο έντονος προβληματισμός των Δημάρχων για τα «στενά» χρονικά περιθώρια, αλλά κυρίως για το οικονομικό κόστος που θα πρέπει να επιβαρυνθούν οι Δήμοι, και το οποίο σε πολλές περιπτώσεις είναι τεράστιο για τις οικονομικές τους δυνατότητες.

    Blockfest 28 Ιουνίου Σκοπευτήριο Καισαριανής Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα,Καισαριανής, Παγκρατίου   Οι περιοχές που ζούμε είναι τόπος με ιστορία, τόπος κινημάτων και αντίστασης. Είναι εδώ που ήρθαν και οργάνωσαν τις πρώτες κοινωνίες τους χιλιάδες πρόσφυγες, πολέμου και πολιτικοί.

Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο για την Διοικητική Μεταρρύθμιση αλλά και το επικαιροποιημένο μνημόνιο σχεδιάζεται να απολύονται όσοι εργαζόμενοι εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες θα δοθούν «εργολαβία» (outsourcing) σε ιδιωτικές εταιρείες από τα μέσα του 2015 και μετά. Outsourcing είναι η ανάθεση υπηρεσιών και εργασιών μιας επιχείρησης σε εξωτερικό συνεργάτη, που μπορεί να είναι είτε μια εταιρία που εξειδικεύεται σ' ένα τομέα ή ένας μεμονωμένος ιδιώτης Στο τέλος Δεκεμβρίου του 2014, προβλέπεται να αξιολογηθούν ποιες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα μπορούν να παρασχεθούν με χαμηλότερο κόστος από τον ιδιωτικό τομέα (outsource), και στην συνέχεια η κατάργηση των αντίστοιχων θέσεων προσωπικού από τις δημόσιες υπηρεσίες θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου του 2015 Σύμφωνα με την πρακτική outsourcing εργασίες όπως η καθαριότητα, οι λογιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, η διανομή των προϊόντων, η μισθοδοσία, οι προσλήψεις, η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού κ.

  Ένα από τα πιο παρεξηγημένα γυναικολογικά ζητήματα είναι το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών. Πολλές από τις ασθενείς που επισκέπτονται καθημερινά τον ειδικό γονιμότητας δηλώνουν ότι κάποιος συνάδελφος του τούς ανέφερε κάποια στιγμή ότι οι ωοθήκες τους είναι πολυκυστικές.

Το «Απλανέμισμα», μία ανθολόγηση 45 ποιημάτων, αποτελεί την δεύτερη ποιητική συλλογή του Σταμάτη Βασίλαρου. Πρόκειται για έργο  ποικίλης θεματολογίας, που γράφτηκε σε διάφορες περιόδους μέχρι και το Δεκέμβριο του 2011.

Κάτι ξηλώνεται όσον αφορά στις ΚΟΙΝΣΕΠ;   Παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών δεκάδες δήμοι σε όλη τη χώρα συμμετείχαν σε ένα άνευ προηγουμένου ρουσφετολογικό πάρτι προκηρύσσοντας χιλιάδες θέσεις επιδοτούμενης εργασίας ανά την επικράτεια για άνεργους νέους μέσω των περίφημων ΚΟΙΝ.Σ.

Στο γκρίζο τοπίο της κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, όχι μόνον η Αλληλεγγύη είναι απαραίτητη αλλά και η ψυχαγωγία.   Έτσι λοιπόν το Συντονιστικό των Κοινωνικών Ιατρείων/Φαρμακείων Αττικής είχε την ιδέα να διοργανώσουμε γιορτή -το κάθε Ιατρείο στο δικό του χώρο και με τον τρόπο που το εκφράζει- για να κάνουμε ευρύτερα γνωστό το έργο μας αλλά και για να διασκεδάσουμε παρέα.