Tag: ΠΟΥ

Η Διεθνής Ημέρα Σπουδαστών εορτάζεται για πάνω από 60 χρόνια σε ανάμνηση των φοιτητών που έπεσαν θύματα των Ναζί στην Τσεχοσλοβακία. Στις 17 Νοεμβρίου του 1939 τα κατοχικά στρατεύματα εισέβαλαν στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου της Πράγας.

  Εξελίξεις υπάρχουν στις έρευνες για το μακελειό στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, καθώς σύμφωνα με την υπουργό Δικαιοσύνης της Γαλλίας Κριστιάν Τομπιρά το διαβατήριο σύρου πρόσφυγα που βρέθηκε στη σορό ενός από τους τζιχαντιστές τρομοκράτες στο Σταντ ντε Φρανς, ήταν πλαστό.   Εδώ να θυμίσουμε πως o αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας επισήμανε την Κυριακή πως το διαβατήριο φαίνεται πως ανήκει σε έναν 25χρονο σύρο με ονοματεπώνυμο Αχμέντ Αλμοχαμάντ, ο οποίος ταυτοποιήθηκε στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου, αφού ταξίδεψε στα ελληνικά παράλια από την Τουρκία, μαζί με 198 άτομα.

Σύσσωμη η κοινωνία της Ηλιούπολης εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τις τυφλές επιθέσεις εναντίον του άμαχου πληθυσμού στο Παρίσι και συμπαρίσταται στον ανείπωτο πόνο των Γάλλων συμπολιτών.   Τίποτα πια στην διεθνή κοινότητα δεν θα είναι όπως χθες.

Ένας 51χρονος «επιστήμονας», ο οποίος είχε κάνει επάγγελμα το πείραγμα των μετρητών της ΔΕΗ με σκοπό να μην καταγράφεται η ηλεκτρική ενέργεια και να μην πληρώνει ο καταναλωτής ρεύμα, συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία. Το πρωί της 11ης Νοεμβρίου 2015 ο 51χρονος έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας στο σπίτι του, όπου βρέθηκε ο σύγχρονος ηλεκτρολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούσε.

Πρόσκληση συμμετοχής στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης κατά των πολιτικών λιτότητας που ο ίδιος εφαρμόζει, απευθύνει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.   Μάλιστα κάνει λόγο για "αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές" που "συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά" και καλεί τους εργαζόμενους να εφαρμόσουν δυναμικά "την δική τους αδιαπραγμάτευτη ατζέντα".

Βαριά ποινή κάθειρξης 12 ετών και 2 μηνών επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο στον 28χρονο Ερβίς Μάρκου για το θανατηφόρο τροχαίο που προκάλεσε στην οδό Πέτρου Ράλλη στις 15 Οκτωβρίου 2014.   Υπενθυμίζεται ότι τρία άτομα είχαν χάσει τη ζωή του.

  Αρνείται ο θετός "πα-Tέρας" ότι ξυλοκόπησε άγρια το 2χρονο παιδί του σε καταυλισμό στον Κιάτο Κορινθίας. Το αγοράκι εξακολουθεί να νοσηλεύεται με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» με τους γιατρούς να είναι απαισιόδοξοι για το εάν θα καταφέρει επιζήσει.

Την πατρότητα μπορούν να χαρούν πλέον και οι άνδρες που πάσχουν από αζωοσπερμία (απουσία σπερματοζωαρίων στο σπέρμα) χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας!   Οι ουρολόγοι-ανδρολόγοι με τη χρήση μικροσκοπίου και την εφαρμογή της micro TESE, μπορούν και εντοπίζουν στους όρχεις ζωντανά και υγιή σπερματοζωάρια με τα οποία οι άνδρες γίνονται γονείς.   «Η ανεύρεση με την χρήση μικροσκοπίου ζωντανών και υγιών σπερματοζωαρίων είναι η πλέον σύγχρονη, αξιόπιστη και αποτελεσματική μέθοδος, που προσφέρει σε πολλούς άνδρες την χαρά της πατρότητας»αναφέρει ο διαπρεπής χειρουργός ουρολόγος κ Βασίλης Πρωτογέρου Επικ.

Θα αποφύγουμε, να σχολιάσουμε τις προσωπικές ?πολιτικές? εκτιμήσεις του δημάρχου, για το τι είναι και που το ?πάει? ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πρώτον, δεν συνάδουν με τον θεσμικό του ρόλο και δεύτερον, απλά δείχνουν τους ευσεβείς του πόθους και ίσως τις βλέψεις του. Εμείς δεν έχουμε αυτήν την υποχρέωση, γιατί είμαστε δημοτική κίνηση, που βασίζεται, στην υποστήριξη, δημοτών από όλες τις εκφράσεις του πολιτικού φάσματος και ενδιαφερόμαστε αποκλειστικά και μόνο, για την υλοποίηση του δημοτικού μας προγράμματος, που μας ενώνει.

Στα άκρα φαίνεται να πηγαίνει η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του δημάρχου της Πάτρας Κώστα Πελετίδη και του υπουργείου Ναυτιλίας.   Ειδικότερα, το Λιμενικό Σώμα στέλνει τον πρώτο πολίτη της πόλης στον ανακριτή, για να απολογηθεί επειδή πριν από μερικές εβδομάδες «ξήλωσε» την καγκελόπορτα στο λιμάνι, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα στο παρακείμενο πάρκινγκ.

  Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αττικής.   Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 23-10-2015, τέσσερα (4) μέλη της σπείρας, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 28 και 39 ετών, ένας 49χρονος υπήκοος Αιγύπτου και ένας 39χρονος ημεδαπός.

Με αφορμή δημοσίευμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης στον ηλεκτρονικό τύπο της πόλης μας την 7/10/15 και προς αποκατάσταση της αλήθειας θέλω να παραθέσω τα παρακάτω: Η Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζει ότι «η δημοτική αρχή απορρίπτει ξεδιάντροπα και από χέρι τα παιδιά από άνεργες μανάδες». Εντυπωσιακός λαϊκισμός!   Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι βρεφονηπιακοί σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν βάση του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας (ΦΕΚ 497Β/2002).

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κοτομπουκιές μολυσμένες με Salmonella Το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp περιέχεται σε προϊόν της ελληνικής αγοράς, όπως διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το «ΙFANTIS μπουκιές παναρισμένες από ατόφιο φιλέτο κοτόπουλου», σε συσκευασία 500g, με ημερομηνία παραγωγής: 11.