Tag: δυστύχημα

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από το τραγικό ναυτικό δυστύχημα που συντάραξε το καλοκαίρι του 2016 την Αίγινα, αλλά και ολόκληρη τη χώρα, οδηγώντας στο θάνατο τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι μόλις 5 ετών.

Σε τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που σημειώθηκαν τον Μάϊο 2018 στην Αττική, 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 518 τραυματίστηκαν συνολικά (15 σοβαρά και 503 ελαφρά).

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών, ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Σε ''αλαλούμ'' μετατράπηκε η δίκη για την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος σε λούνα-παρκ στο Ελληνικό, όπου έχασε τη ζωή του ένα αγοράκι και τραυματίστηκε σοβαρά η αδελφή του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα αυτοκίνητο Peugeot στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια σταμάτησε στο πάρκινγκ που υπάρχει στο σημείο και έχει και τουαλέτες.

Τη συνδρομή των πολιτών που ενδεχομένως είδαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 44χρονο οδηγό Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου ζητά η Τροχαία.

Την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016, ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο νεαρή συμπολίτισσά μας έχασε τη ζωή της και άλλες δύο νέες γυναίκες τραυματίστηκαν σοβαρά, έφερε ξανά στο προσκήνιο τις αδυναμίες και τα κενά που υπάρχουν στα θέματα οδικής ασφάλειας πεζών και οδηγών.

Επτά φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να εμπλακούν σε τροχαίο δυστύχημα έχουν όσοι υποφέρουν από αποφρακτική υπνική άπνοια σε σχέση με αυτούς που έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα!   Αυτό επιβεβαιώνουν πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι η αποφρακτική υπνική άπνοια εκτός από τις επιπτώσεις στην οδήγηση μπορεί ακόμη να επιφέρει:   Εγκεφαλικό επεισόδιοΚαρδιακή ανεπάρκεια- αρρυθμία,Υψηλή πίεσηΔιαβήτηΚατάθλιψηΜειωμένη απόδοση στην εργασίαΠροβλήματα μνήμης «Το σύνδρομο της αποφρακτικής υπνικής άπνοιας σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες είναι πλέον μια σοβαρή πάθηση τόσο λόγω της αυξανόμενης επίπτωσής του, όσο και λόγω των σοβαρών συνεπειών που μπορεί να έχει στην υγεία και την ποιότητα ζωής των πασχόντων»αναφέρει ο διαπρεπής Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος κ. Μηνάς Ν.