.
Η απολογία του Νίκου Καζαντζάκη στην ανακριτική αρχή του?Ηρακλείου, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 1925, δεν αποτελεί μόνο ένα έξοχο πολιτικό κείμενο αλλά είναι και δραματικά επίκαιρη σήμερα, την εποχή της κρίσης. Μιας εποχής που η σύγχυση, οι πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις αλλά και αντιφάσεις στον πολιτικό λόγο κυριαρχούν.
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην 11η Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας που στην πόλη μας συνδιοργανώνεται από το Δήμο Αγ. Δημητρίου και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγ.
2001 - Δύο επιβατικά αεροσκάφη υπό τον έλεγχο τρομοκρατών προσκρούουν στους δίδυμους πύργους του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, που καταρρέουν ύστερα από 63 και 100 λεπτά αντίστοιχα. Ένα ακόμα αεροπλάνο προσκρούει στο Πεντάγωνο και ένα συντρίβεται στην ύπαιθρο της Πενσυλβανίας.
Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη Ξεκίνησα να διαβάζω τη συνέντευξη του υπουργού παιδείας κυρίου Αρβανιτόπουλου που παραχώρησε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής στις 8/9/2013 χωρίς καμία πρόθεση προκατάληψης έχοντας κατά νου ότι ο κύριος υπουργός μιλάει «από καρδιάς».
Νεαροί αθλητές με επίμονη ανεξήγητη χαμηλή οσφυαλγία ή σφικτούς οπίσθιους μηριαίους μύες πρέπει πάντα να εξετάζονται για την πιθανότητα σπονδυλόλυσης-σπονδυλολίσθησης.Διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι 15-30% όλων των εφήβων αθλητών με επεισόδια οσφυαλγίας έχουν σπονδυλόλυση στην ακτινογραφία.
Κυριακή πρωί, τηλέφωνο από συντρόφισσα: Η Μαρία έδωσε τέλος? η συντρόφισσα, η αγωνίστρια, η φίλη Μαρία. Είναι αδύνατο να αποτυπώσει κανείς σε λίγες αράδες εμπειρίες και συναισθήματα.
Η Καλλιτεχνική Εταιρεία Αργώ, παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη «Βάκχες», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ηλιούπολης, στις 9-10 Σεπτεμβρίου 2013. Πρέπει επιτέλους η πόλη να μάθει,θέλει δε θέλει,τι θα πει, αμύητη να απέχειαπ? την κοινωνία του ΒάκχουΔιόνυσος (στ.
Λέω να υπερβώ τα εσκαμμένα απόψε. Να γράψω πιο αποστασιοποιημένα για τον άνθρωπο των ημερών, των δικών του τελευταίων ημερών.
H 8η Σεπτεμβρίου έχει ανακηρυχτεί Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη του Αναλφαβητισμού (αγγλικά: International Literacy Day) από την ΟΥΝΕΣΚΟ στις 17 Νοεμβρίου 1965. Εορτάστηκε για πρώτη φορά το 1966.
"Πλούτος" του Αριστοφάνη και "γιορτή του τράγου" σήμερα Παρασκευή 06.09.
Η πρωτοβουλία ενός μικρού προσφυγικού σωματείου του ΑΟ Τριγλίας Ραφήνας, να συμπεριλάβει στα φετινά Χρυσοστόμεια 2013 (εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν του Αγίου Χρυσοστόμου, ιδρυτή του Απόλλωνα Σμύρνης και συνιδρυτή του Πανιωνίου Σμύρνης) και ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά, καλώντας τις ιστορικές προσφυγικές ομάδες της Αθήνας για πρώτη φορά σε μια ποδοσφαιρική συνάντηση (έστω και υποβαθμισμένης απο πλευράς συμμετοχής αφού ολες οι ομάδες έστειλαν τις ομαδες νέων τους), την ΑΕΚ, τον Πανιώνιο και τον Απόλλωνα Σμύρνης, είναι άξια συγχαρητηρίων και χαιρετίστηκε από όλους μας.Εχουμε γράψει κατ΄επανάληψη για την προσπάθεια που ωφείλουν να κάνουν οι διοικούντες των Συλλόγων, ώστε οι ομάδες αυτές και φυσικά οι υπόλοιπες σε όλη την Ελλάδα (όπως ο ΠΑΟΚ, ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο Εργοτέλης, η ΑΕΛ Καλλονής κλπ) να ξαναβρούν το νήμα που τους συνδέει με την καταγωγή τους και τις ρίζες τους.
Στη συνεδρίαση που θα έχει στο Μπουένος Άϊρες την ερχόμενη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έχει την ευκαιρία να διορθώσει το πρωτοφανές ιστορικό, πολιτισμικό και ηθικό σφάλμα που διέπραξε στις 12 Φεβρουαρίου, να αποκλείσει το Άθλημα της Πάλης από τα 25 βασικά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων για την περίοδο μετά το 2016. Και φυσικά, δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση διόρθωση η ενδιάμεση απόφαση που έλαβε η ΔΟΕ στην Αγία Πετρούπολη στις 29 Μαϊου, ότι η Πάλη προκρίθηκε ανάμεσα σε μοντέρνα αγωνίσματα (sport climbing, roller sports, wakeboarding κ.
Τον παλμό της σύγχρονης βιβλιοπαραγωγής μπορούν να αφουγκραστούν οι φίλοι του βιβλίου στο 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου που θα υποδεχτεί το κοινό από τις 6-22 Σεπτεμβρίου με πλήθος νέων τίτλων και παράλληλες εκδηλώσεις.Το καθιερωμένο πλέον ραντεβού των Αθηναίων βιβλιοφάγων φιλοξενείται στον καταπράσινο χώρο του Πεδίου του Άρεως.
Με το ποσό των 19.200.
Ένα συγκλονιστικό πείραμα που αποτυπώνει το χειρότερο εφιάλτη των γονιών παρουσιάζει πώς ένα παιδί μπορεί να παρασυρθεί από έναν άγνωστο. Το βίντεο προβλήθηκε από διαδικτυακή τηλεόραση του ITV και της εκπομπής Daybreak και αποκαλύπτει πόσο εύκολο είναι τελικά ένα παιδί να παρασυρθεί από έναν άγνωστο.
Η Ηρώ Κωνσταντοπούλου, η οποία γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου 1927 και εκτελέστηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1944 σε ηλικία 17 χρονών, ήταν αγωνίστρια της εθνικής αντίστασης.Οι γονείς της ήταν από τη Σπάρτη.
Προσλαμβάνονται 24 συγγενείς αστυνομικών και πυροσβεστών που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος Στη διευθέτηση ενός χρόνιου ζητήματος, που αφορά στο διορισμό ενός μέλους από κάθε οικογένεια στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας που έπεσαν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντος, προχώρησε με Υπουργική Απόφαση ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ειδικότερα, ο κ.
Ερώτηση: Σε 9 μήνες ξανά στις κάλπες για Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους. Γιατί θα πρέπει οι δημότες να επιλέξουν πάλι την δική σας δημοτική παράταξη; Απάντηση: Από το Γενάρη του 2011 που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας ως Δημοτική Αρχή του νέου Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σταθήκαμε, παρά τις τεράστιες αντιξοότητες για τους δήμους, στο πλάι του δοκιμαζόμενου πολίτη με δράσεις οργάνωσης και αλληλεγγύης και με κοινωνικές πρωτοβουλίες.
του Σταύρου Τσίπρα, δικηγόρου Τους τελευταίους ιδίως μήνες δίνεται μία άγνωστη για πολλούς μάχη για το νερό σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο με όχημα τη λεγόμενη Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών (ΠΕΠ) για να κατοχυρωθεί το νερό ως ανθρώπινο δικαίωμα στην οποία θα αναφερθούμε εδώ και σε δεύτερο επίπεδο με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση των εταιριών ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ) μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) στην οποία θα αναφερθούμε σε επόμενο άρθρο.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2026 - IlioupoliGiaOlous.gr































