• ispecs
  • anthologio
  • carbonoff
  • paulou_dontia
  • kargas
  • raxati
  • george's_jewellery
  • syntrivani
  • vlachos_apofraxeis
  • little_bees
  • chrysallida_new
  • venchi
  • lampros_odontiatros
  • titans_ Ju_Jitsu_Club
  • jason cafe
  • moutrakia.kids.tv
  • booze
  • enso_tatoo
  • anagnostou
  • skoumis_metaforiki
  • stamatiou_apofraxeis
  • Iraklis_Tsims
  • artina bakery
  • petshopcorner
  • dimi_fashion
  • chrisalida
  • Ηλεκτρικά Φασόης
  • kids_party
  • goudis
  • psinokaimetho
  • 3pigs

Tag: R

Η στήλη παρότι ανακουφισμένη από τις εξελίξεις στο θέμα Τομπούλογλου, παρότι ικανοποιημένη που για μια ακόμα φορά το καλό θριάμβευσε πάνω στο κακό, συνεχίζει να έχει μερικές απορίες.   Του Νίκου Μπογιόπουλου Απορία πρώτη: Με εκείνο το καθεστώς που θέλει τον κάθε αποτυχημένο πολιτευτάκια να πιάνει στασίδι στη διοίκηση του τάδε δημόσιου φορέα ή του δείνα δημόσιου οργανισμού, τι γίνεται; Με το μοντέλο που θέλει το κάθε παράσιτο του κομματικού σωλήνα, τον κάθε ασπάλακα της συνομοταξίας «τα δικά μας παιδιά» να βολεύεται σα βδέλλα πάνω στο σώμα της κοινωνίας, τι γίνεται; Κάτι μας λέει ότι το έργο συνεχίζεται κανονικότατα.

Η επίθεση εναντίον της οικίας του Γερμανού πρεσβευτή ωφελεί όσους θέλουν να χαρακτηρίσουν το λαό μας τρομοκράτη για να πάρουν μέτρα εναντίον του, αναφέρει σε δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος, επισημαίνοντας, επίσης, ότι παράλληλα «επιδιώκουν να συκοφαντήσουν το λαϊκό κίνημα». Οπως αναφέρει στη σχετική δήλωσή του, η επίθεση δεν ωφελεί σε καμία περίπτωση τον ελληνικό λαό, γιατί ούτε από την τραγωδία που περνά τον βγάζει, ούτε από την κρίση τον γλυτώνει.

Όπως είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη μετά και από σχετική σύσκεψη στην οποία είχαν συμμετάσχει οι Γιάννης Σγουρός και Γιώργος Καμίνης, θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες εβδομάδες με την παράνομη εναπόθεση μολυσματικών αποβλήτων στον ΧΥΤΑ στα Άνω Λιόσια με άμεσες δραστικές παρεμβάσεις.   Σε αυτό το πλαίσιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ιατρικών αποβλήτων που συσσωρεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής ενεργοποιήθηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο και θα διαρκέσει 30 μέρες.

Με καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα καλυφθούν, στο πλαίσιο της κινητικότητας, τα κενά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων, καθώς και στις δομές της διά βίου μάθησης, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.   Ειδικότερα, θα καλυφθούν συνολικά 925 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων στο υπουργείο Παιδείας, με έμφαση στις διευθύνσεις δια βίου μάθησης και 150 θέσεις σε δήμους, ειδικοτήτων βρεφονηπιοκόμων και βοηθών βρεφοκόμων.

Το άσθμα είναι η πιο συχνή χρόνια πάθηση των πνευμόνων στα παιδιά και η συχνότερη αιτία σχολικής απουσίας. Στην Ελλάδα το 10% των παιδιών υποφέρει από την ασθένεια αυτή, συνεπώς η ενημέρωση είναι απόλυτα απαραίτητη.

  Όλα τα οφέλη και τις φοροαπαλλαγές της παραμεθορίου απολαμβάνουν από σήμερα οι κάτοικοι της ακριτικής Εκάλης και της Κηφισιάς, μετά από βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή, Αργύρης Ντινόπουλος, Μάκης Βορίδης, Σοφία Βούλτεψη και Κατερίνα Παπακώστα, που νωρίτερα την Παρασκευή με άλλη τροπολογία ζήτησαν και πέτυχαν τη μείωση των αντικειμενικών αξιών σε Ψυχικό και Φιλοθέη.

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο 17χρονης, η οποία την επομένη των Χριστουγέννων μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από διαμέρισμα στην Ηλιούπολη στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.   Με τον 33χρονο ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ο οποίος συνελήφθη μαζί με έναν ακόμη 37χρονο άνδρα, το κορίτσι φέρεται να είχε γνωριστεί μέσω του Facebook.

Ο ΕΟΠΥΥ θα «δωροδοκεί» τους γιατρούς με bonus για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση χωρίς επιστημονικά κριτήρια τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε:   «Σε ασθενείς δύο ταχυτήτων αναμένεται να οδηγήσουν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ τα μέτρα της πρόσφατης Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 3117/9-12-2013) που θα ισχύσουν από το νέο έτος, σηματοδοτώντας πλέον τον τελικό διαχωρισμό του διαφορετικού δικαιώματος περίθαλψης σε πλούσιους και φτωχούς. Μετά την πρώτη ταλαιπωρία που δημιούργησε στους ασθενείς η ΥΑ 2219/9-9-2013, τιμωρώντας τους για την επιλογή του πρωτότυπου φαρμάκου, τώρα έρχονται νέα μέτρα αλλαγής στη συνταγογράφηση και βίαιης εισόδου όλων των γενοσήμων αδιακρίτως, χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς και χωρίς επιστημονικά κριτήρια καταλληλότητας του φαρμάκου ανά ασθενή.

Στο θέμα των χιλιάδων αστέγων στην Αττική, αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός στην Περιφέρεια Αττικής "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή", που στο Περιφερειακό Συμβούλιο εκπροσωπείται από τον Άγγελο Χάγιο.   Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως: "Η ραγδαία επιδείνωση του καιρού φέρνει στη επιφάνεια με δραματικό τρόπο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι συμπολίτες μας.

Αυτή υπήρξε βεβαίως η ακριβής (βαθύτατα ποιητική και μεγαλειωδώς ανατριχιαστική) διατύπωση της τελευταίας μεγάλης άρνησης που ειπώθηκε από επίσημο στόμα στον ελλαδικό χώρο και την οποία τιμήσαμε πάλι (θεωρητικά τουλάχιστον) πριν από 2 μήνες.Και αυτή ήταν η ακριβής απαρχή του έπους που έγραψε με το αίμα της η τελευταία γενιά Ελλήνων που υπήρξε στην Ιστορία.

Mε αφορμή την δημοσιοποίηση της απολογίας του πρώην Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών κ. Αντώνη Κάντα, ο Υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της Κ.

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την κοντόφθαλμη εισπρακτική πολιτική και αποποιούμενη κάθε ευθύνης της για την απουσία κοινωνικού κράτους, αρνείται επίμονα να ανασχεδιάσει τη φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης και, την ίδια στιγμή, κάνει έκκληση στους πολίτες να μην ανάβουν τα τζάκια. Οι Οικολόγοι Πράσινοι από το χειμώνα του 2012 είχαμε ξεκινήσει μια εκστρατεία διαλόγου και προτάσεων για πόλεις χωρίς αιθαλομίχλη.

Χαρακτηριστικές είναι οι δύο επισυναπτόμενες ανακοινώσεις, του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στη WIND (TIM) για τη "μηχανή" που έχει στηθεί πάνω στο πρόβλημα της ανεργίας: "Προγράμματα ?Voucher? του ΟΑΕΔ: τζάμπα εργαζόμενοι για τους εργοδότες! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ? ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ Τους τελευταίους μήνες, στη WIND άρχισαν να εργάζονται συνάδελφοι μέσω προγραμμάτων ?voucher? του ΟΑΕΔ («επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας»), που βοηθάνε τους εργοδότες, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ανέργων, ιδιαίτερα των νέων. Κυβέρνηση, κρατικές υπηρεσίες, ΜΜΕ τα παρουσιάζουν ως «καταπολέμηση της ανεργίας» και τους άνεργους που συμμετέχουν σ? αυτά ως «ωφελούμενους».

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τον θρυλικό Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ με τη μορφή της «Όπερας της Βαλίτσας», μια δράση που έχει αγκαλιάσει το κοινό τα τελευταία δύο χρόνια, σε όλη την Ελλάδα.   Πρόκειται για μια ευέλικτη και αεικίνητη παραγωγή όπερας, η οποία παρουσιάζεται σε απρόσμενους χώρους, εκτός παραδοσιακών θεάτρων, με συνοδεία πιάνου και με τους καταξιωμένους πρωταγωνιστές της Ε.

Είναι αναμφισβήτητο ότι οι επιδόσεις μας ως προς την εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεών μας έναντι των εταίρων και δανειστών μας έχουν βελτιωθεί τον τελευταίο χρόνο.   Και είναι εύλογη η προσδοκία που έχει διαμορφωθεί ότι μετά την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και την προδιαγραφόμενη έξοδο από την ύφεση δεν θα πρέπει να απέχει πολύ η αφετηρία για τη σταδιακή επάνοδο σε ομαλότερες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Πριν καν εκπνεύσει το 2013, πριν καν η παρούσα κυβέρνηση κλείσει 18 μήνες κοινοβουλευτικού βίου, όλοι συζητούν ήδη τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις. Θα πάμε σε εθνικές εκλογές; Θα αντέξουν οι βουλευτές να ψηφίζουν συνεχώς μέτρα; Όπως έγραψε χθες το antinews, η κυβέρνηση εύχεται να φτάσει μέχρι το Πάσχα με την ελπίδα να αναστραφεί το κλίμα και να πάει μέχρι το Μάιο με διαφορετικά δεδομένα.

Την κάθετη αντίθεση του στο ενδεχόμενο αφαίρεσης της αρμοδιότητας της καθαριότητας από τους Δήμους , εξέφρασαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, σε πρόσφατη συνεδρίαση του, στέλνοντας αυστηρή προειδοποίηση να μην το τολμήσει. Το θέμα το έθεσε ο ίδιος ο Δήμαρχος, με αφορμή φήμες και διαδόσεις που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα.