Tag: bullying

Σύμφωνα με έρευνα, αγαπημένοι μου φίλοι, οι άνθρωποι, που έχουν υποστεί ή διαπράξει σχολικό εκφοβισμό, το λεγόμενο: bullying, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης, άγχους, αλλά και πανικού, χρόνια αργότερα, στη ζωή.

Ο θύτης (Bully). Ο Δ. ήταν ένα ταλαιπωρημένο παιδί. Καρπός τυχαίων συνευρέσεων από πολύ νέους γονείς. Μάλλον ήταν ανεπιθύμητος στον ερχομό του στον κόσμο και φάνηκε πως συνέχισε να είναι και μετά.

Η καμπάνια αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από το φαινόμενο του εκφοβισμού μέσα από τη δημιουργία ενός πολύχρωμου καμβά που φέρει το προσωπικό τους αποτύπωμα.

Το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, σας προσκαλεί στην παρουσίαση του διαδικτυακού προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης του εκφοβισμού «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» και της ανανεωμένης ηλεκτρονικής του πλατφόρμας www.livewithoutbullying.com.

Η επιθυμία και η τάση των γονιών να σπρώξουν τα παιδιά τους προς τον αθλητισμό είναι απαραίτητη και μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στο να μεγαλώσουν σωστά και να αποφύγουν κάθε λογής κινδύνους που έχει η ζωή μακριά από τον αθλητισμό.

Ένα χαρισματικό παιδί στον αγώνα κατά του Bullying - Θύμα bullying και η ίδια, μετέτρεψε την πληγή της σε δημιουργία με στόχο να βοηθήσει παιδιά και γονείς - Η φωνή της έφηβης κόρης της Πυργιώτισσας Ελένης Γιαννακούλη έφτασε στην Ν. Υόρκη

Οι εκδόσεις Άγκυρα, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ με τίτλο «ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;», διοργανώνει το πρώτο θεματικό διαγωνιστικό φεστιβάλ μαθητικών συγκροτημάτων.

Ο σχολικός εκφοβισμός είναι πολύ δυσάρεστος για τους/τις μαθητές/τριες. Είτε εκφράζεται με σωματική βία, είτε με λεκτική βία συνήθως προκαλεί μεγάλη αναταραχή στα θύματα εκφοβισμού τα οποία βρίσκονται στην πολύ αμήχανη θέση της στοχοποίηση

Το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) παρουσίασε την ανανεωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα www.livewithoutbullying.com, του προγράμματος «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό», την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στο βιβλιοπωλείο Public στο Σύνταγμα

Την εμπειρία του εκφοβισμού που υφίσταται περιγράφει με ανάρτηση του στο Facebook ένας Κύπριος μαθητής. Η ανάρτηση απευθύνεται στο υπουργείο Παιδείας της Κύπρου.

Η νέα ερευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, επιβεβαιώνει πως το bullying μέσω διαδικτύου ασκείται πλέον στα μικρά παιδιά μέσα από τα social media.

  Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση κυβερνοεκφοβισμού «Cyberbullying» σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών και σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 15χρονης ανήλικης, για πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά.   Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από έγκληση για κυβερνοεκφοβισμό « Cyberbullying »,που υποβλήθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από τη Διεύθυνση Σχολείου, κατά αγνώστων δραστών.

Χθες το πρωί ετοίμασε την μαθητική του τσάντα πηγαίνοντας στο σχολείο του, ξεκινώντας όπως κάθε μέρα με διάθεση και θέληση για γνώση. Ο μικρός είναι μαθητής της Α? τάξης του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου στην περιοχή του Αγίου Χριστοφόρου.

Ένας 15χρονος μαθητής συνελήφθη χθες το βράδυ από αστυνομικούς του τμήματος Κάτω Αχαΐας, για τον θάνατο ενός 17χρονου, επίσης μαθητή.   Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 15χρονος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, εναντίον του 17χρονου.

  Τα αίτια που οδήγησαν μια 22χρονη μαθήτρια να τραυματίσει σε κατάσταση αμόκ με μαχαίρι τρεις συμμαθήτριες της στην τεχνική σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη διερευνά η αστυνομία.

Με αφορμή την 6η Μαρτίου Εθνική Ημέρα Ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό (Bullying) το YouSmile αναλαμβάνει δράση!   Θα κινητοποιήσουμε και θα ευαισθητοποιήσουμε μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς για να σταθούμε όλοι ενάντια στο φαινόμενο αυτό!   Με σύνθημα Σταμάτα το Bullying, ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ! (#mila_tora) θα ενώσουμε όλοι μας τις δυνάμεις και θα βρεθούμε δίπλα σε κάθε παιδί που εκφοβίζεται και νοιώθει πόνο, φόβο, ντροπή?   Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού μελετήθηκε για πρώτη φορά το 1978 στη Νορβηγία και 9 χρόνια μετά, το 1987, σε πολλά επιστημονικά περιοδικά εμφανίζεται ο σχετικός όρος ?bullying?. Ενώ σαν φαινόμενο επισημαίνεται και καταγράφεται τη δεκαετία του 1970, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι εμφανίζεται και τότε.