Tag: άνθρωποι

Περισσότερα από 400 εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο ζουν χωρίς καν τη στοιχειώδη υγειονομική περίθαλψη ενώ εκατομμύρια ανθρώπων ζουν μέσα στη φτώχεια αφού οι κυβερνήσεις τους είναι ανίκανες να τους παρέχουν έστω και τα στοιχειώδη.   Αυτα τα νούμερα των εκατοντάδων εκατομμυρίων φτωχών και εξαθλιωμένων έρχονται να επιβεβαιωθούν και επίσημα μέσα από έρευνα που διεξήγαγε η παγκόσμια τράπεζα και ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας.

Η Τραγωδία του Χέιζελ ήταν μια από τις χειρότερες ποδοσφαιρικές τραγωδίες.   Συνέβη στις 29 Μαΐου του 1985 στο στάδιο Χέιζελ στις Βρυξέλλες, όπου η Λίβερπουλ και η Γιουβέντους θα αγωνίζονταν σε έναν από τους πλέον ενδιαφέροντες τελικούς για το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης στο ποδόσφαιρο.

Περίπου 748 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η UNICEF με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου.

  Τετάρτη, 11 Φεβρουάριος 2015ώρα 20.00 Μουσείο Εθνικής Αντίστασης - Ηλιούπολη     ΑΝΘΡΩΠΟΙ ? ΖΩΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑ; (WHAT ARE ANIMALS THINKING?) των Μάικλ Μπικς και Άννα Λι Στράτσαν (ΗΠΑ, 2012, έγχρωμη, 53΄) ΟΙ ΦΥΣΗΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ? «ΖΩΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΤΑΦΡΟΥ» (THE SPERM WHALES OF GREECE ? «LIFE IN THE TRENCHES») του Κρις Τζόνσον (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ/ΕΛΛΑΔΑ, 2007, έγχρωμη, 17΄)   Θα ακολουθήσει συζήτηση με εισηγητές τους Βικτωρία Κατρή (πολιτικό μηχανικό, συντηρήτρια μνημείων), Γιώργο Χαριτάκη (καρδιολόγο, ερευνητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου), Φαίη Λιάρα (Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης) και Αλέξανδρο Φραντζή (Διευθυντή του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος»).

Πέντε συνανθρώπους μας, που για διάφορους προσωπικούς ή οικονομικούς λόγους, εξέφρασαν την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν, μέσω διαδικτύου ή επικοινωνίας με γνωστούς τους, έσωσαν αστυνομικοί, μετά από έγκαιρη επέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στις τέσσερις από τις περιπτώσεις αυτές, βοήθησε το νέο καινοτόμο πρόγραμμα «CYBER ALERT».

Όταν τα φώτα σβήσουν την στιγμή εκείνη που όλοι ησυχάζουν και τότε γυρνάνε στο μυαλό μας χιλιάδες σκέψεις για το αύριο??.   Άραγε υπάρχει αύριο ήρεμο ,ήσυχο, ανέμελο και πάνω απ όλα αισιόδοξο;   Όλοι κρύβουμε έναν ερασιτέχνη ηθοποιό μέσα μας που πάνω στην σκηνή δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό παίρνουμε το χειροκρότημα και μετά τι? Άνθρωποι δίπλα μας ξεχασμένοι, οικογένειες εξαθλιωμένες και μεις ;   Χτίζουμε πολλούς τοίχους αλλά όχι  αρκετές γέφυρες.

Την πλήρη καταγραφή των αναγκών τους σε έκτακτο προσωπικό ζητεί ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης με εγκύκλιο που ήδη έχει αποσταλεί προς τους δήμους και τις περιφέρειες όλης της χώρας ανοίγοντας το δρόμο για την πρόσληψη 17.500 εποχικών υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ «ουρλιάζει» για όλους τους Ελληνες! Για την Ελλάδα της κρίσης που καθημερινά αγωνίζεται να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να τραβήξει μπροστά..

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ έγινε παρουσία δημοσιογράφων και εθελοντών η συνέντευξη Τύπου του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ. Εμείς οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι ψυχολόγοι και όλοι όσοι εθελοντικά ενεργοποιούμαστε και οργανώνουμε τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία αλληλεγγύης στην Αττική καταγγέλλουμε τον υπουργό Υγείας και την κυβέρνησης που προχωρούν στη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και αποκλείουν άνεργους και άπορους πολίτες από το δικαίωμα στη φροντίδα υγείας.

Ποιοι είναι έξυπνοι άνθρωποι; Ποιοι είναι ευφυείς; Ποιοι κουβαλάνε σπουδαία μυαλά; Μπορεί ένας ευφυείς άνθρωπος να είναι κακός; Μπορεί να είναι ένας ευφυής άνθρωπος ο προπομπός του μίσους; Αυτά και άλλα γυρνάγανε στο μυαλό μου μετά από διάφορες κουβέντες που έτυχε να είμαι παρόν, κατά τις οποίες βρέθηκαν στο επίκεντρο αμφιλεγόμενες ιστορικά προσωπικότητες, τις οποίες όμως έστω και νωχελικά αρκετοί αναγνωρίζουν την ευφυΐα τους, άσχετα με τα κίνητρα που τους πρόσταζαν, άσχετα με το κόστος της ανθρωπότητας για ότι κάνανε, αναγνώριζαν ότι ήταν σπουδαία μυαλά. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, τι είναι νοημοσύνη; Δεν υπάρχει σαφής ορισμός, γιατί απλά η νοημοσύνη δεν είναι ένα πράγμα, μία ενδιαφέρουσα θεωρία όμως είναι αυτή της πολλαπλής νοημοσύνης του Howard Gardner, ο οποίος διαχωρίζει τη νοημοσύνη σε 9 διαφορετικά είδη, τα οποία έχουν την έδρα τους σε διαφορετικά σημεία του εγκεφάλου και είναι εξίσου σημαντικά, όχι όμως και το ίδιο αναπτυγμένα σε κάθε άτομο και είναι τα παρακάτω: 1.

Η σχέση των ανθρώπων με τα σκουπίδια ήταν πάντα εχθρική παρότι τα σκουπίδια ήταν «παιδιά» των ανθρώπων. Η πρακτική ήταν να βρίσκονται μεταξύ τους όσο πιο μακριά γίνεται.