Tag: δώρα

Το Σάββατο 9 Απριλίου 2022, από τις 10:00 έως τις 14:00, στο Δημαρχείο της πόλης μας συγκεντρώνουμε πασχαλινά δώρα, λαμπάδες, παπούτσια, παιχνίδια και ό,τι άλλο μπορεί να ονειρευτεί κάθε παιδί.

Απορρίφθηκε τελικά ως «απαράδεκτη» η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, κόρη του πασίγνωστου συνθέτη που πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2021, κατά του Νίκου Κουρή.

Εξ αφορμής της πρόσφατης ανακοίνωσης του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς σχετικά με τους Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη...

Σήμερα η Ηλιούπολη, την ημέρα της κηδείας του, αποχαιρετάει τον Μίκη Θεοδωράκη με τις συνθέσεις του να ακούγονται από τα μεγάφωνα της πόλης και την μορφή του να προβάλλεται στην πρόσοψη του Δημαρχείου, απόψε μετά την δύση του ήλιου.

Ο πρωθυπουργός, στο μήνυμά του, αναφερόμενος στην απώλεια του τεράστιου μουσικοσυνθέτη σε ηλικία 96 ετών, υποστήριξε πως «η φωνή του σίγησε και μαζί του σίγησε και ολόκληρος ο Ελληνισμός».

Σε ηλικία 75 ετών πέθανε η Δώρα Καλλιπολίτη-Κουλμανδά, αγωνίστρια της αντιδικτατορικής αντίστασης και πρώην αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974.

Ο ερχομός ενός νεογέννητου μωρού είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση, και η ώρα της γέννησης του είναι μια εποχή ανεξέλεγκτης χαράς που αξίζει να γιορτάζεται από όλους όσοι βρίσκονται κοντά στη νέα άφιξη και τη νέα μητέρα!

Η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα ΑMFIONIA – ATHENS SYMPHONIC & JAZZ BANDS FESTIVAL, ερμηνεύει στα ελληνικά το εμβληματικό «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», των Μίκη Θεοδωράκη – Οδυσσέα Ελύτη, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Το ''Άξιον Εστί'' είναι ο ποιητικός Παρθενώνας της σύγχρονης Ελλάδας. Έργο επικών διαστάσεων μελοποιήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου του 1960 από τον Μίκη Θεοδωράκη σε ένα καμαράκι στο Παρίσι.

Μια φορά κι ένα καιρό, εκεί στα βάθη της Ανατολής, εκτός του Χριστού, γεννήθηκε ένα ακόμη παιδάκι, του οποίου το ονοματάκι δεν συγκράτησε η Ιστορία.

Ένα από τα εμβληματικότερα λαϊκά τραγούδια του Μίκη και μιας ολόκληρης εποχής. Αρχές της δεκαετίας του ’60 και η κυβέρνηση αποφασίζει να γκρεμίσει τα προσφυγικά (τις παράγκες) στη Δραπετσώνα.