Tag: απολύσεις

Στην πραγματοποίηση μιας 4ωρης στάσης εργασίας τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου και 24ωρης απεργίας την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου προχωρά το Σωματείο Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας και Νομού Αττικής...

Θέμα κατάργησης των αποζημιώσεων ανοίγουν ΣΕΒ και ΣΕΛΠΕ. Μετά την ψήφιση της αιτιολογημένης απόλυσης θεωρούν ότι αν φταίει ο εργαζόμενος δεν θα δικαιούται αποζημίωση! Θέτουν επίσης θέμα διάρθρωσης των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης!

Το Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας, το οποίο και θα αποφασίζει για τις ομαδικές απολύσεις συγκροτήθηκε με απόφαση της υπουργού Εργασίας, Ε. Αχτιόγλου.

Αξιότιμοι διαχειριστές της ιστοσελίδας www.ilioupoligiaolous.gr, με λύπη μας πληροφορηθήκαμε σήμερα από μητέρα του σχολείου μας ότι αναδημοσιεύσατε μία ανάρτηση που είχε κάνει η ιστοσελίδα alfavita, που με τη σειρά της είχε δημοσιεύσει μία ανάρτηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

13 χιλιάδες θέσεις μισθωτής απασχόλησης χάθηκαν τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη.   Είναι ο τρίτος συνεχής μήνας που οι απολύσεις ξεπερνάνε τις προσλήψεις αλλά και η δεύτερη χειρότερη επίδοση της τελευταίας 15ετίας.

Μια σημαντική απόφαση που ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Ειδικότερα, με την απόφασή του (2731/14) το δικαστήριο ακυρώνει τις απολύσεις των πρώην εργαζομένων της δημόσιας τηλεόρασης, οι οποίοι είχαν προσφύγει κατά της απόλυσης τους στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο για την Διοικητική Μεταρρύθμιση αλλά και το επικαιροποιημένο μνημόνιο σχεδιάζεται να απολύονται όσοι εργαζόμενοι εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες θα δοθούν «εργολαβία» (outsourcing) σε ιδιωτικές εταιρείες από τα μέσα του 2015 και μετά. Outsourcing είναι η ανάθεση υπηρεσιών και εργασιών μιας επιχείρησης σε εξωτερικό συνεργάτη, που μπορεί να είναι είτε μια εταιρία που εξειδικεύεται σ' ένα τομέα ή ένας μεμονωμένος ιδιώτης Στο τέλος Δεκεμβρίου του 2014, προβλέπεται να αξιολογηθούν ποιες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα μπορούν να παρασχεθούν με χαμηλότερο κόστος από τον ιδιωτικό τομέα (outsource), και στην συνέχεια η κατάργηση των αντίστοιχων θέσεων προσωπικού από τις δημόσιες υπηρεσίες θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου του 2015 Σύμφωνα με την πρακτική outsourcing εργασίες όπως η καθαριότητα, οι λογιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, η διανομή των προϊόντων, η μισθοδοσία, οι προσλήψεις, η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού κ.

Την προσήλωσή τους στη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, σχετικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο, εκφράζουν συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα, ότι λόγω συνέπειας στις διαπραγματεύσεις αποφεύχθηκε η απαίτηση που έθεσαν στην τελευταία διαπραγμάτευση για ακόμη 16.000 διαθεσιμότητες και 8.

Συλλαλητήριο ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας που οδηγεί σε απολύσεις χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, πραγματοποιεί την  Πέμπτη 5 Ιουνίου , η ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 6:30 μ.μ το απόγευμα.

Tη θέση του για τη λεγόμενη "αξιολόγηση" στο δημόσιο, διατυπώνει το Σωματείο εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, με ανακοίνωσή του, που αναφέρει τα ακόλουθα: "ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! Να καταργηθεί ο νόμος 4250/2014 που επιβάλει την δήθεν αξιολόγηση υπηρεσιών και εργαζομένων στο δημόσιο και τους Δήμους.Γιατί οδηγεί στο κλείσιμο και την ιδιωτικοποίηση τμημάτων ?διευθύνσεων, στη χειρότερη και ακριβότερη εξυπηρέτηση των πολιτών  και σε χιλιάδες νέες απολύσεις εργαζομένων.

Η Κυβέρνηση, ακολουθώντας αταλάντευτα τις καταστροφικές πολιτικές ΕΕ και ΔΝΤ, προχωρά σήμερα, με τη συμπλήρωση της οκτάμηνης διαθεσιμότητας, στην ολοκλήρωση ενός εγκλήματος ενάντια στους εργαζόμενους στην εκπαίδευση. Προχωρά στις πρώτες, μετά από 100 χρόνια, απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων στη χώρα μας.

Στις 22 Μαρτίου οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν οχτώ μήνες (σχολικοί φύλακες, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης εργαζόμενοι σε  υπουργεία), οδηγούνται σε απόλυση και θα είναι οι πρώτοι μετά από 103 χρόνια! Θα ακολουθήσουν οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών, διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ κλπ, διογκώνοντας τους ήδη εφιαλτικούς αριθμούς της ανεργίας. Την ίδια στιγμή κατατίθεται προς συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο τους Υπ.

Σε δήλωσή του ο Αλ. Μητρόπουλος, βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος  Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει τα εξής:"Να σταματήσουν άμεσα διαθεσιμότητες - απολύσεις.

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Ι. Βρούτση με τους εκπροσώπους των δανειστών, στο επίκεντρο της οποίας είναι το θέμα της αντιμετώπισης του χρηματοδοτικού κενού που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι ασφαλιστικοί φορείς με την περαιτέρω μείωση των εισφορών για την οποία έχει δεσμευτεί η ελληνική πλευρά και το θέμα της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις.

  Το δρόμο της «εξόδου» από την υπηρεσία στην οποία εργάζονται μέχρι και τον τρέχοντα μήνα, αναμένεται να πάρει μέχρι και το 16,5% (ή ένας στους έξι) των εργαζομένων στους δήμους από τον επόμενο μήνα και μετά..

Kάλεσμα για ειδοποίηση προς όποιον γνωρίζει εργαζόμενο που βρίσκετε σε διαθεσιμότητα-απόλυση /ΕΚΠΑ/ΣΧΟΛΙΚΗ ΦΥΛΑΚΕΣ/ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΤΑ /ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ώστε να τους ενημερωσει για τη συνέλευση των διαθεσίμων, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε.