Tag: ΙΤΑΛΙΑ

Η panzanella γεννήθηκε από την ανάγκη αξιοποίησης του μπαγιάτικου ψωμιού, που το μούσκευαν σε ξίδι και νερό και κατόπιν στα νόστιμα ζουμάκια των θερινών λαχανικών.

Τίποτα δεν πάει χαμένο! Στην Ιταλία έχουν πολλά γλυκά στα οποία αξιοποιούν το ψωμί που έχει αρχίσει να μπαγιατεύει και το χρησιμοποιούν αντί για αλεύρι.

Κυριολεκτικά μεταφράζεται σε “Ένα πρόσωπο, ένας αγώνας” και με την Ελληνική παραλλαγή του να είναι “Mia fatsa, mia rata”, (μια φάτσα και ράτσα).

Η Ελλάδα συνεχίζει τη φοβερή παρουσία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23. Η Ευαγγελία Αναστασιάδου κατέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας, κάνοντας τρομερή κούρσα στον τελικό του σκιφ ελ. βαρών.

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης το ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι RAI Sport, οπού εργαζὀταν ως σχολιαστής- Συμφωνα με τα ιταλικά μέσα έπασχε απο μια ανίατη ασθένεια