Tag: ΥΠΕ

Μια πολύ νόστιμη, χυλωμένη και θρεπτική σούπα, που έχει εξαιρετική υφή, επειδή οι μοναχοί προτιμούν να πολτοποιούν ένα μέρος από τις γαρίδες ωμές, ενώ οι υπόλοιπες προστίθενται ολόκληρες.

Ζεστός και παρηγορητικός ο τραχανάς –εδώ βάζουμε και ξινό και γλυκό– γίνεται με τη προσθήκη φέτας και χορταρικών ένα γρήγορο και απολαυστικό βραδινό.

Δύο από τις πιο νόστιμες σούπες, η κολοκυθόσουπα και η παντζαρόσουπα, αρωματίζονται, καρυκεύονται και σερβίρονται μαζί σε ένα μπολ για ένα πρωτότυπο και γιορτινό πρώτο πιάτο.

Με χοντρό πλιγούρι φτιάχνεται αυτή η πρασόσουπα, μια από τις άλαδες συνταγές που φτιάχνουν τις περιόδους της νηστείας στην κουζίνα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη

Ήταν ένα από τα πρόσωπα της «Cool Britannia», όπως ονόμαστηκε η η περίοδος αυξημένης υπερηφάνειας για τον πολιτισμό του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τα μέσα και ιδιαίτερα το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990, και φίλη της Κέιτ Μος.

Μετά το 1992 και την καθιέρωση των ομίλων του Champions League, η UEFA προχώρησε για πρώτη φορά σε μια τόσο ριζική αναμόρφωση του τρόπου διεξαγωγής των ευρωπαϊκών διοργανώσεων