Tag: Αν

Στα λοιμώδη (μεταδοτικά) νοσήματα, «Ουδείς είναι ασφαλής, εάν δεν είναι όλοι ασφαλείς». Το 1796, ο Άγγλος γιατρός Εδουάρδος Τζέννερ (ΕduardJenner) εμβολίασε ένα παιδί 8 ετών με πύον αγελάδας που έπασχε από Δαμαλίτιδα (λοιμώδης νόσος των αγελάδων), αποδεικνύοντας ότι ο εμβολιασμός (vaccination), όρος που πρώτος χρησιμοποίησε ο Τζένερ, είναι αποτελεσματικός εναντίον της ευλογιάς.

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στην οδό Αμερικής στο Κολωνάκι όταν αντιεξουσιαστές εισέβαλλαν στο γραφείο της γ.γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.

Στη δίνη του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ενώ η υγεία και οι ζωές μας απειλούνται ευθέως από τις εγκληματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, η δημοτική αρχή της πόλης μας περί άλλων τυρβάζει.

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε όταν ερωτήθηκε γιατί εν καιρώ πανδημίας και βαρύτατων οικονομικών δυσχερειών, ο δήμος Αθηναίων χρειάστηκε να δώσει ένα υπέρογκο ποσό για να αγοράσει νέα φωτάκια για τα Χριστούγεννα.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι: «Σε λίγο καιρό και η Αγία Μαρίνα θα νιώθει πιο προστατευμένη έναντι των καιρικών φαινομένων, όπως η υπόλοιπη Ηλιούπολη και θα λάβει τέλος η ανασφάλεια των κατοίκων της για το τι μπορεί να τους συμβεί στην παραμικρή βροχή, όπως μέχρι τώρα συμβαίνει.

Μετά την ήττα των δυνάμεων του Άξονα στην Βόρεια Αφρική, το Γερμανικό Επιτελείο προετοιμαζόταν για συμμαχική απόβαση στην Πελοπόννησο.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας δικαίωσε τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη για το τροχαίο ατύχημα που είχε με λεωφορείο ενώ οδηγούσε τη μηχανή του, την παραμονή των Χριστουγέννων του 2017.

Περισσότεροι από 3000 άνθρωποι παρακολούθησαν το 3ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη-Reflection of Disability in Art» με ακρωνύμιο RoDi του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που λόγω πανδημίας πραγματοποιήθηκε ψηφιακά από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2020.

Νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ, το οποίο θα δίνει επιδότηση για τη δημιουργία e-shop για τα καταστήματα λιανικής πώλησης, αναμένεται στο τέλος της χρονιάς με προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης.

Καθώς ο κορονοϊός σαρώνει τις φυλακές και πληθαίνουν οι κραυγές απελπισίας μέσα από τα κελιά, η κυρία γραμματέας με 130 νέους υπαλλήλους σκορπά χρήματα σε τεστ και γάντια υπερκοστολογημένα δεκάδες φορές πάνω από τις τιμές της αγοράς.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, φωτογραφίες των κατασχεθέντων αντικειμένων, καθώς και στα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες και η οποία εξαρθρώθηκε την 3-12-2020 από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Σε αυτό, λαμπροί και καταξιωμένοι Πρωτοψάλτες και Μουσικολόγοι δίνουν το στίγμα τους μέσα από στοχευμένες και εποικοδομητικές εισηγήσεις.