Tag: Μ

Ανάστατος είναι ο κλάδος των ιδιοκτητών καφέ, μπαρ και ρεστοράν με τις νέες αλλαγές στον ποινικό κώδικα που αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στον χώρο τους προς το χειρότερο σύμφωνα με τα όσα συζητούν μεταξύ τους εδώ και μέρες.

Την σύσκεψη διοργάνωσαν την Τετάρτη 6.11.2019, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης - Δάφνης - Υμηττού και ο Σύλλογος Συνταξιούχων του Δημοσίου Αθήνας (Επιτροπή Ηλιούπολης) στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής».

Δίνουμε το παρών στις Γενικές Συνελεύσεις των Παραρτημάτων του Συνδικάτου μας, για να συζητήσουμε την πείρα από τις μάχες που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα, αλλά και να καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας.

Παρουσιάζεται σε δραματοποιημένη μορφή την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, στις 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Καισαριανής

Με οκτώ υποψηφιότητες συνήλθε στο Σεράφειο η 300μελής Γενική Συνέλευση της μεγαλύτερης Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της χώρας, αυτής της Αττικής (ΠΕΔΑ).

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση της μελέτης για την μετατροπή του Δήμου Ηλιούπολης σε Έξυπνη Πόλη. Η παρουσίαση της μελέτης έγινε στα πλαίσια του Integrated Impact Project από το ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία ξεκίνησε από τις αρχές του 2019.

Συνελήφθη επʼ αυτοφώρω, βραδινές ώρες της 4-11-2019 στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), 53χρονος αλλοδαπός ο οποίος κατελήφθη εντός διαμερίσματος στο οποίο είχε εισέλθει.

Σε έναν μήνα, περίπου αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί, το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για 35.000 άνεργους σε όλους τους Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της Χώρας, καθώς και σε 37 Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Το μέτρο του νόμου Κατρούγκαλου οδήγησε στην εκτόξευση της μαύρης εργασίας σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Εργασίας, αφού αποτελούσε αντικίνητρο για ασφάλιση.

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηλιούπολης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηλιούπολης πρόσφεραν δύο συσκευές οξυγόνου - δωρεά κατοίκων της περιοχής στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Ταβιθά», για την αντιμετώπιση αναγκών τους.

Σε δημόσια διαβούλευση μπήκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το φορολογικό, υπό τον τίτλο «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο»