Με ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας και μια μικρή ποσότητα ούζο φτιάχνουμε κουραμπιέδες τραγανούς και μυρωδάτους.
Με ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας και μια μικρή ποσότητα ούζο φτιάχνουμε κουραμπιέδες τραγανούς και μυρωδάτους.
Τα ισλί είναι γεμιστά μελομακάρονα από τη Μικρά Ασία, με «κεντημένη» την επιφάνειά τους για γιορτινή, εξεζητημένη εμφάνιση.
Αυτά τα κουρκουμπίνια τρώγονται τρία τρία (και παραπάνω) και είναι πεντανόστιμα!
Μια νόστιμη, φλογερή παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου. Όσοι δεν είναι φίλοι των καυτερών μπορούν να τη δοκιμάσουν με γλυκό πιπέρι.
Άγνωστο γιατί αυτή η συνταγή για ψάρι με ξίδι και σαφράν πήρε ετούτη την ονομασία, όμως η νοστιμιά της θα μας κάνει να ξεχάσουμε την όποια απορία περί ονοματοδοσίας.
Γίνεται με ωραίο σπιτικό φύλλο και γεμίζεται με ρύζι και τρία είδη κρέατος.
Είναι μία από τις 67 συνταγές που θα βρείτε στο βιβλίο «Γλυκά ταψιού», αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.
Ο καραβομάγειρας Νίκος Συρίγος, πέρασε 43 χρόνια μαγειρεύοντας εν πλω.
Με έµπνευση από το παραδοσιακό εθιµοτυπικό γλύκισµα, δηµιουργούµε ένα πρωινό µε υπερδυναµωτικό χαρακτήρα που θα ζήλευαν τα energy bowls: ασουρές με μαστίχα και σύκα.
Αν έχουμε άγρια, τόσο το καλύτερο. Αν όχι, παίρνουμε πορτομπέλο, πλευρώτους ή άλλα καλλιεργημένα.
Νόστιμο, σπιτικό φαγητό με οικονομικά, προσιτά υλικά.
Πώς και τι περιμέναμε την εποχή της κολοκύθας, για να την απολαύσουμε γεμιστή, σε σούπες και σε απίθανα γιαχνί, όπως αυτό με τα τρυφερά καρότα, τον μυρωδάτο κόλιανδρο και τη φέτα.
Η γέμιση δεν έχει κάτι το πολύπλοκο. Δύο-τρία υλικά όλα κι όλα: φέτα βαρελίσια, τριμμένη, αυγά, μια λιπαρή ουσία και πιπέρι, που δουλεύονται όλα μαζί με το χέρι μέχρι να αποκτήσουν ομοιογένεια.
Τα καλαμάρια γεμίζονται με ρύζι, σταφίδες και κουκουνάρι σ’ ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό φαγητό της Σμύρνης και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.
Είναι από τα πιο χαρακτηριστικά νηστίσιμα του νησιού.
Απίθανα τραγανή πετσούλα από χοιρινή λάπα, πλούσια αρώματα από τη φημισμένη ρίγανη Ταϋγέτου και απλούστατη τεχνική.
Αρώματα Ανατολής στο πιάτο μας.
Δοκιμάστε τα και με μπασμάτι, που δένει υπέροχα με τη σάλτσα.
Η ομελέτα με βλίτα είναι μια χορταστική και θρεπτική συνταγή για πρωινό και όχι μόνο.
Το κασπακινό αρνάκι ψήνεται με μπόλικο ρύζι, σταφίδες, κουκουνάρια και μυρωδικά και σκεπάζεται με ένα στρώμα από τυρί καλαθάκι Λήμνου, το οποίο γκρανινάρεται και σχηματίζει μια ρόδινη, λαχταριστή κρούστα.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr