Tag: ilioupoligiaolous.

Στις 17 Ιουλίου του 2015 ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε όλο τον Υμηττό. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από μελίσσια στην συμβολή των οδών Ίριδος και Κισσού στον Καρέα.

Μετά από σχεδόν 40 χρόνια ενωτικούς δημοτικούς αγώνες, μόλις πέρσι ολοκληρώθηκε στην Ελληνική Δικαιοσύνη ο δικαστικός αγώνας , όπου οι κληρονόμοι Νάστου έχασαν τελεσίδικα το δικαίωμα διεκδίκησης της γης της Ηλιούπολης, που θεωρούσαν «τσιφλίκι» τους.

Οι Δημοτικές Εκλογές είναι προ των πυλών. Για άλλη μια φορά η Ηλιούπολη ετοιμάζεται να ζήσει τα γεγονότα περνώντας τη δυσκολότερη φάση στην Ιστορία της. Είναι πλέον γνωστό το ποιοι διεκδικούν την ψήφο των Ηλιουπολιτών.

Στο Δημαρχείο Ηλιούπολης περιόδευσε σήμερα Δευτέρα ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Με την ολοκλήρωση της Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα νέα σημεία ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (wifihotspots) στην Ηλιούπολη έχουμε τα εξής συμπεράσματα...

Ως απαράδεκτη επέστρεψε την επιστολή της ΕΤΑΔ, ο Δήμος Ηλιούπολης με την οποία ορίζει οικονομικό αντάλλαγμα για τη παραχώρηση τμημάτων των δημόσιων ακινήτων στην περιοχή Χαλικάκι.

Μεγαλοβδόμαδο, θα ʽπρεπε τα πράγματα να ʽναι αλλιώς. Όμως, είναι παρατηρημένο: ώσπου να ʽρθει η Μεγάλη Πέμπτη, η ζωή στις αγορές συνεχίζεται ως συνήθως και μετά το μικρό σοκ που έχουν υποστεί οι αργυραμοιβοί, έχουν επιστρέψει στον Ναό, έχουν ξαναστήσει τους πάγκους τους και διαλαλούν πάλι πόσο πάει ο χρυσός στις off shore του κόσμου.

Ολοκληρώνεται στα πλαίσια των διακλαδώσεων στις γειτονιές ένα ακόμη μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που συνδέει την περιοχή Πανοράματος (Αστυνομικά) με το ρέμα που βρίσκεται δίπλα στο αμαξοστάσιο.

Το Σάββατο 20 Απρίλη 2019 πραγματοποιήθηκε το σημαντικότερο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης. Το θέμα που συζητήθηκε ήταν « Συζήτηση για την Δημόσια Περιουσία –Τελευταίες εξελίξεις».