Tag: στρατός

Το «Τρελοβούνι» της Αττικής, παρ’ όλες τις καταπατήσεις των εδαφών του, την άναρχη δόμηση και τις καταστροφικές πυρκαγιές, διαθέτει –ακόμη– πλούσια χλωρίδα και πανίδα, όμως απειλείται άμεσα με περαιτέρω υποβάθμιση από όσους, στο όνομα της «ανάπτυξης», σκοπεύουν να «τραυματίσουν» έναν από τους τελευταίους πνεύμονες της πρωτεύουσας ● Συλλογικότητες και φορείς υψώνουν ξανά παντιέρα αντίστασης.

Μια συγκινητική και ανθρώπινη ιστορία δυο αδελφών που καταγόντουσαν από το Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας. Ο ένας ο Ιωάννης Καλτσάς υπηρετούσε το 1949 ως πιλότος στην Πολεμική Αεροπορία με το βαθμό του Υποσμηναγού. Ο άλλος είχε καταταγεί στον ηρωικό Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (ΔΣΕ).

Από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου αίρονται οι περιορισμοί στη χορήγηση αδειών και εξόδων στους οπλίτες υπόχρεους θητείας και στους σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών που παραμένουν έγκλειστοι από τον περασμένο Μάρτιο λόγω των μέτρων που ελήφθησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Από τις αρχές του 1945, στις 12 του Γενάρη, ξεκίνησε η επιχείρηση «Βιστούλα – Οντέρ» του Κόκκινου Στρατού. Τα σοβιετικά στρατεύματα άρχισαν τη μεγάλη επέλασή τους με κατεύθυνση τη πρωτεύουσα της ναζιστικής Γερμανίας, το Βερολίνο.

Από το 2020 επανακαθορίζεται από 4 σε 6 κατ' έτος, ο αριθμός των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) για τον Στρατό Ξηράς, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ.

Δύσκολες ώρες για τη Δανάη Στράτου και τον Γιάνη Βαρουφάκη. Χθες το πρωί έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο Φαίδων Στράτος, πατέρας της γνωστής εικαστικού και γιος του ιδρυτή της Πειραϊκής Πατραϊκής.

Σειρά παρεμβάσεων προκειμένου να ενισχυθεί η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων, με δεδομένη την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, ετοιμάζει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Πακέτο αλλαγών στις διατάξεις για την θητεία των παιδιών από τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες περιλαμβάνει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθρ. 16 του Ν. 2119/1993 « Κύρωση Κώδικα περί μητρώων αρρένων» ο Δήμος μας προσκαλεί τους γονείς όλων των αγοριών που είναι εγγεγραμμένα στα Μητρώα Αρρένων Ηλιούπολης και έχουν γεννηθεί το έτος 2003 (στρατολογικής κλάσης 2024)

Σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Άμυνας θα ηχήσουν σε όλη την ελληνική επικράτεια την ερχόμενη Τρίτη, στις 9 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2018».

Είναι μια απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα. Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι από τα σημερινά Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων θα μείνουν σε ό,τι αφορά στον Στρατό Ξηράς μόνο δύο.

Υπό το σύνθημα «Ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσαν οι κομμουνιστές» ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ανέβηκε στο βήμα της εκδήλωσης για να απευθύνει χαιρετισμό για τα εγκαίνια του Μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα.

Συνολικά 72.000 άνθρωποι θα χρειαστεί να εκκενώσουν Κορδελιό και Αμπελόκηπους – Μενεμένη λόγω της βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που εντοπίστηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ο νέος τρόπος που σκέφτηκαν για να μας τα πάρουν και το ελάχιστο χαρτζιλίκι είναι να φτιάξουν ιδιωτικό INTERNET CENTER στο χώρο του ΚΨΜ του ΚΕΕΜ!