Tag: ΑΙ

Σύμφωνα με όσα γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, η δασκάλα της πρώτης τάξης του δημοτικού στην Ακρόπολη πήρε απόσπαση στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Θεοδώρας Τζάκρη!   Και ποιοι πήραν την απόφαση να φύγει μέσα στη σχολική χρονιά η δασκάλα και να μείνουν τα παιδιά έτσι;   Στο σχετικό ΦΕΚ υπάρχουν οι υπογραφές του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της Θεοδώρας Τζάκρη, στης οποίας το γραφείο αποσπάστηκε η δασκάλα. Άγνωστο αν και πότε θα υπάρξει αντικαταστάτρια.

Εμφανίστηκε κάποτε σ' ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σ' ένα παγκάκι, κάλεσε όλους τους κατοίκους και τους είπε ότι θ' αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα με μετρητά.

Το «Όλοι μαζί μπορούμε» ανοίγει την αυλαία, και προσκαλεί όλους τους θεατές να έρθουν να απολαύσουν μεγάλες θεατρικές παραστάσεις.     Μοναδικό αντίτιμο η συνεισφορά τους σε τρόφιμα.

Γράφει η Δήμητρα Σέκη   Ο Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί» διοργάνωσε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην κεντρική αίθουσα «Άγγελος Δεληγιώργης» του Συλλόγου.   Εκεί βρέθηκε η κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.

 Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναλάβει το πόστο της ως Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης η πρώην εφέτης Μάρη Ζεντελή - Παπασπύρου, αντικαθιστώντας τον Λέανδρο Ρακιντζή ως η νέα ''σιδηρά κυρία'' ενάντια στη διαφθορά.   Η νομικός με καταγωγή από τον Πόρο, διαθέτει πλούσιο βιογραφικό, αλλά και πολιτική δράση, καθώς ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές του 2011, ενώ είχε εκλεγεί και Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στην Περιφέρεια Αττικής.

Από σήμερα η αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου για όλα τα μέσα στην Αθήνα. Το εισιτήριο πάει από το 1,20 ευρώ στο 1,40 ενώ ενώ σταθερή, στα 60 λεπτά, παραμένει η τιμή του μειωμένου.

Την ώρα που τα ναυάγια στο Αιγαίο και η ανάσυρση νεκρών προσφύγων και των παιδιών τους είναι καθημερινότητα που καταγράφεται μηχανικά πια από δημοσιογράφους, παρατηρητές και διεθνείς οργανισμούς, η ελίτ της Ευρώπης ανησυχεί στα φωταγωγημένα πάνελ και στις υπερπολυτελείς σουίτες του Νταβός. Το καυτό θέμα στους διαδρόμους του Νταβός φέτος είναι το προσφυγικό, αλλά όχι για τους λόγους που θα φανταζόταν κάποιος που διαθέτει στοιχειώδη λογική και κάποια ψήγματα ανθρωπισμού: κινδυνεύει η Ζώνη Σένγκεν με την εφαρμογή ελέγχων στα σύνορα γεγονός που θα κόστιζε έως και 3 δις ευρώ, κυρίως από απώλειες των επιχειρήσεων, όπως δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την περασμένη Τετάρτη, επιδιώκοντας να ενισχύσει το επιχείρημα ότι οι παρορμητικές κινήσεις για τον περιορισμό της προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής, θα πλήξουν την οικονομία.

 Στις 9 Μαρτίου του 1907  δολοφονείτε  ο Μαρίνος Αντύπας, ο Άνθρωπος σύμβολο  του αγώνα των κολλίγων κατά των Τσιφλικάδων.   Το αγροτικό ζήτημα κυριάρχησε στην Ελληνική πολιτική σκηνή για χρόνια, ιδιαίτερα μετά την ?ειρηνική?  ενσωμάτωση της Θεσσαλίας στο νέο Ελληνικό κράτος το 1881.

Η  30ή Ιανουαρίου 1950 είναι η μέρα του ξυλοδαρμού των εξορίστων γυναικών στο κολασμένο νησί της Μακρονήσου?«Στο ημερολόγιο, η μέρα αυτή είναι των Τριών Ιεραρχών, μα για μας τις εξόριστες, ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής μας?    Τις γυναίκες? τις μεταχειρίστηκαν με τον ίδιο βάναυσο τρόπο που μεταχειρίστηκαν και τους άντρες. Άλλωστε, ο Βασιλόπουλος μας το δήλωσε κατηγορηματικά μόλις φτάσαμε:    «Να μην έχουμε αυταπάτες πως σαν γυναίκες θα μας σεβαστούν.

    Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 36χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 14-01-2016, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για περιπτώσεις απάτης κατ? εξακολούθηση.

Η Ελληνική Εταιρεία νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas), o Σύλλογος φίλων Alzheimer Hellas και η εταιρεία παραγωγής Unplugged Studio φέρουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καμπάνια "Rocking Alzheimer" και διοργανώνουν φιλανθρωπική συναυλία με πυρήνα γνωστά συγκροτήματα της πόλης μας, (Θεσσαλονίκη), περνώντας ένα ηχηρό μήνυμα? "NevertoooldtoRock"!   Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016, στην αποθήκη Γ? στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης (ώρα προσέλευσης  19:00), η πόλη μας θα κινηθεί σε Rock ρυθμούς, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με τη νόσο Alzheimer και την αντιμετώπισή της.   Σας προσκαλούμε σε μια διαφορετική βραδιά, μια μίξη Rock και όχι μόνο, μουσικής που θα ανακαλέσει στους μεγαλύτερους μοναδικές αναμνήσεις και θα γνωρίσει στους νεότερους διαχρονικά ακούσματα.