Tag: ΔΗΜΟΣ

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια – τακτική γενική συνέλευση του «Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.Ε.Σ) Αμφικτυονία» την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Επ' ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια παράσταση - βίωμα με αυθεντικές αφηγήσεις διασωθέντων από τη σφαγή του 1822 στη Χίο, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, στις 8 το βράδυ, στο "Στρογγυλό".

Στο πλαίσιο της στρατηγικής και του σχεδιασμού του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης για τη διαχείριση των απορριμμάτων προς την κατεύθυνση της αποδοτικής χρήσης των φυσικών πόρων και της «Κοινωνίας Μηδενικών Αποβλήτων», τίθεται σε Δημόσια Διαβούλευση το Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων (Τ.Σ.Δ.Α.).

Μετά την μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού στον Υμηττό, από τον Πρόεδρο του ΣΠΑΥ και Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Βαλασόπουλο δηλώθηκε σαφώς το αυτονόητο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης βρίσκεται μπροστά στην ανάγκη χειρισμού ενός σοβαρού θέματος που όμως ενεργοποιήθηκε με μια πρόχειρη προσέγγιση από τη μεριά της Διοίκησης του Δήμου.

Μετά από 30 χρόνια σκληρών πολιτικών και δικαστικών αγώνων των Δήμων: Ηλιούπολης, Αργυρούπολης-Ελληνικού και Αλίμου, ενάντια στους κληρονόμους Νάστου, επιτέλους δικαιωθήκαμε και οι καταπατημένες εκτάσεις αποδίδονται στους δημότες.

Η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Αγ. Δημητρίου παρουσιάζει τη 'δυνατή' θεατρική παράσταση "Μεταξωτές Γυναίκες" σε κείμενο και σκηνοθεσία της κ. Βάνας Πεφάνη, την Τετάρτη 9 Μαρτίου, στο θέατρο 'Μελίνα Μερκούρη'.

Στο δημοτικό συμβούλιο της 24ης Φεβρουαρίου η διοίκηση Κωνσταντάτου εισηγήθηκε τη λήψη απόφασης για κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς με το σκεπτικό ότι ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης κατά τη διάρκεια της θητείας του Χρήστου Κορτζίδη δήθεν υπέστη οικονομική ζημία από τη συνεργασία του με την εταιρεία ΑΘΗΝΑ, με σκοπό την περισυλλογή των μπαζών και διάθεσή τους στους ειδικούς χώρους.

Στις 25 Φλεβάρη 2016 ο Δήμαρχος κ. Βαλασόπουλος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την καταχρηστική συμπεριφορά επαγγελματιών της Ηλιούπολης, οι οποίοι κατά παράβαση κάθε «καλώς νοούμενης» συνεργασίας με το Δήμο καταλαμβάνουν πεζοδρόμια και πλατείες, με τραπεζοκαθίσματα,