Tag: ΣΥΝΤΑΓΗ

Η Κρήτη δεν μαγειρεύει το κουνέλι στιφάδο, το προτιμά τηγανητό και το σερβίρει ως μεζέ περιωπής. Είναι στο Αμάρι, όμως, που η συνταγή έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο!

Τα ψητά σύκα σε σιρόπι ούζου είναι από τα καλύτερα συνοδευτικά σε πλατό με κίτρινα τυριά και είναι ιδανικά πάνω σε παγωτό καϊμάκι ή μαστίχα αλλά και σε γιαούρτι

Αυτή είναι σάλτσα! Με σύκα βασιλικά, λίγο ξίδι, ελαιόλαδο και τζίντζερ και έχουμε την ωραιότερη σάλτσα για ψαρονέφρι, χοιρινές μπριζόλες, πάπια και κοτόπουλο ψητό.

Ένας κάπως ανορθόδοξος συνδυασμός που παντρεύει τα μύδια με το σουτζούκι! Το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό όσο κι αν σας ακούγεται περίεργος ο συνδυασμός.

Πατάτες στη χόβολη, ντομάτα, ρέγκα και αυγά σε μια κρητική σαλάτα που τη συνηθίζουν στα καζανέματα, αλλά την κάνουν και τον υπόλοιπο χρόνο με τα βρισκούμενα της εποχής.

Σύμφωνοι, το μπριάμ είναι φαγητό όλου του καλοκαιριού, αλλά όσο ζεσταίνει ο καιρός και τα μποστανικά μεστώνουν και γλυκαίνουν, το φαγητό αποκτά ύψιστη νοστιμιά.