Την έφτιαχναν με παστές σαρδέλες, κολιό ή αντζούγιες.
Την έφτιαχναν με παστές σαρδέλες, κολιό ή αντζούγιες.
Τα αποξηραμένα σύκα, σε αυτό το ντιπ, προσφέρουν μια γλυκιά αντίθεση στις ελιές. Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρουμε.
Τα παιδιά θα τα λατρέψουν, οι μεγάλοι θα βγάλουν από το ψυγείο μια μπίρα.
Σερβίρουμε ως μεζεδάκι ή σε συνδυασμό με μια σαλάτα για ένα ελαφρύ γεύμα.
Ντολμάς γιαλαντζί, συνταγή εμβληματική, ανοιξιάτικη, με αμπελόφυλλα, ρύζι και άφθονα μυρωδικά. Σε ταξιδεύει κατευθείαν στην Πόλη.
«Σαλάτα εσύ σούπερ σταρ!». Και αν δεν είναι η ντοματοσαλάτα η σούπερ σταρ των σαλατών, τότε ποιά;
Βανίλια και σοκολάτα σε ένα σιροπιαστό κέικ από τα παλιά που δύσκολα του λες όχι.
Εκμεταλλευόμαστε τη φυσική γλυκύτητα που έχουν οι μπανάνες, για να φτιάξουμε ένα θρεπτικό μπανανόψωμο γεμάτο γεύση και χωρίς καθόλου ζάχαρη!
Η coca de recapte είναι η καταλανική απάντηση στην πίτσα. Tη συναντάμε σε διάφορες εκδοχές – αυτή με ψητές μελιτζάνες και πιπεριές, και σαρδέλες, είναι από τις πιο αγαπητές.
Η fabada asturiana είναι ένα μαμαδίστικο φαγητό με πατρίδα τις Αστούριας στον Βισκαϊκό Κόλπο, στη βόρεια Ισπανία και είναι η επιτομή του slow food.
Μια λαχταριστή μακαρονάδα με απίθανη τυρένια σάλτσα και ολίγον μπέικον. Έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά, μαζί με την προετοιμασία!
Διαλέγουμε ψάρι φρέσκο και της εποχής και το βάζουμε σκεπασμένο στο ταψί με πατάτες, καρότα, κρεμμύδια, ντομάτα και μυρωδικά.
Εξωτικό, πρωτότυπο πιάτο με μαγιάτικο και αβοκάντο. Ό,τι πρέπει για να σπάσουμε τη μονοτονία της καθημερινότητας.
Απίθανα αρωματικά και αφράτα κεφτεδάκια που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
Ντομάτες, καυτερή πιπεριά και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο συνυπάρχουν σε αυτό το εμβληματικό πιάτο της Ρώμης, την πικάντικη αραμπιάτα.
Αυτή η συνταγή θυμίζει στη Δωροθέα Μερκούρη τα καλοκαίρια της στη Νικοτέρα.
Μια πιο ελαφριά εκδοχή για τις μοσχαρίσιες μπριζόλες αλά μιλανέζε έχουμε εδώ.
Είναι φαγητό καθαρά αγροτικό, με το τίποτα, φαγητό της «πενήτιας», της φτώχειας.
Τα ρεβύθια με σέσκουλα και αυγά είναι ένα ιδιαίτερα δηµοφιλές πιάτο στην πόλη Κάδιθ, στις ατλαντικές ακτές της Ανδαλουσίας, όπου σερβίρεται το Πάσχα.
Μια από τις πιο σύνθετες και καθαρά εθιμικές εβρίτικες συνταγές που μαγειρεύεται ανήμερα του Πάσχα ή στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr