Tag: δίκη

Λεπτομέρειες για την επαναλειτουργία από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου των παιδικών και βρεφικών σταθμών, αλλά και του Δημοσίου έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, και για το άνοιγμα των δημοτικών και νηπιαγωγείων από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Την πανελλαδική στάση εργασίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για όλο το προσωπικό την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, από τις 11:00 έως τις 15:00, και τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας για την Αττική, στις 12:00, στηρίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, «κατά τη σημερινή (24/4) συνεδρίασή του, ενόψει των τελευταίων κρίσιμων εξελίξεων, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων Αθηνών την προσεχή Τρίτη 28.4.2020 από την άσκηση των καθηκόντων τους, τόσο των δικαστικών, όσο και των εξωδικαστικών (υποθηκοφυλακεία, κτηματολογικά γραφεία), χωρίς πλαίσιο (ήτοι, χωρίς χορήγηση κατ’ εξαίρεση αδειών)».

Όπως είχαμε δεσμευτεί μία ακόμα παιδική χαρά για βρέφη παραδόθηκε ανακαινισμένη αυτές τις μέρες στην Κολοκοτρώνη και αμέσως μετά τη καραντίνα θα την ανοίξουμε ώστε να την χαρούν οι μικροί μας φίλοι.

Αυτή η Ελλάδα, η μετεμφυλιακή, είναι που σημαδεύει ανεξίτηλα το σήμερα. Η εξάρτηση μας από τον ξένο παράγοντα είναι ακόμα μεγαλύτερη και η θέση στη διεθνή σκηνή, ακόμα χειρότερη.

Η τραγωδία της υπόθεσης της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη που ξεψύχησε μετά από χειρουργική επέμβασης ρουτίνας, "ζωντάνεψε" στην δικαστική αίθουσα την Πέμπτη (30.1.2020).

Προσκαλούμε τους υποψήφιους δικηγόρους συνολικά ένα (1) άτομο, που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της πρακτικής τους άσκησης, διάρκειας έξι (6) μηνών στην Νομική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης.

Κλιμακώνει τον αγώνα για την ανάκληση των απολύσεων στην Τράπεζα Πειραιώς η ΟΤΟΕ και με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας, προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Παντραπεζική Απεργία για την Τετάρτη 11/12/2019.

Με ''ζεστά'' μετρητά και απευθείας στα χέρια των ασφαλισμένων θα καταβάλλονται οι αποζημιώσεις για τα γυαλιά οράσεως και τις ειδικές θεραπείες, σύμφωνα με νέα απόφαση που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ.

Πλησίαζαν τα Χριστούγεννα του 1940 και ο Ελληνικός Στρατός στην παράλια ζώνη του μετώπου, στον ελληνοιταλικό πόλεμο, φαινόταν πως είχε καθηλωθεί στο μουσουλμανικό χωριό Μπόρσι, λίγα χιλιόμετρα πριν από την Χειμάρρα.

Ο νέος ΚΟΚ (Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας) υπενθυμίζει στους οδηγούς που μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο, ενώ το όχημά τους είναι εν κινήσει, πως τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά

Δικαίωση για τους εκατοντάδες ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» και σημαντικό όπλο στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, χαρακτηρίζουν τη σημερινή καταδίκη των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού και Νίκου Μίχου οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής Δημήτρης Ζώτος και Θανάσης Καμπαγιάννης.

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό και τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» το 2013.