Πολιτισμός


Πέθανε η ηθοποιός Μαργαρίτα Λαμπρινού

«Με μεγάλη μου θλίψη πληροφορήθηκα την αποχώρηση από τη ζωή της σπουδαίας ηθοποιού και φίλης Μαργαρίτας Λαμπρινού η οποία έφυγε στα 97 της, χτυπημένη από τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο Σωτηρία εχθές το βράδυ.

''Corona Who ?'' -  (Νικήτας Βουτυράς - Χάρης Ιππίκογλου)

Με έμπνευση τα καθημερινά βιώματα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, το πρόσφατο βιβλίο του εκδοτικού οίκου Ελευθερουδάκη, με τίτλο «Corona Who?» αποτελεί ένα δείγμα των καιρών και έρχεται να αφηγηθεί την ιστορία ως τώρα και να δώσει ένα οριστικό, ευτυχές τέλος σε αυτό που αποκαλούμε πανδημία.

Πάρε και εσύ μέρος στον διαγωνισμό της Ε.Σ.Ε ''Τοπολατρεία. Μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου''

Αγαπάτε τον τόπο σας και ταυτόχρονα σας αρέσει η τέχνη της φωτογραφίας και της γραφής; Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος σας δίνει την ευκαιρία να αναδείξετε τον τόπο και τα ταλέντα σας, μέσα από το διαγωνισμό της «Τοπολατρεία. Μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου».

Βραβεία Emmy: To Succession αναδείχθηκε καλύτερη δραματική τηλεοπτική σειρά - Όλοι οι νικητές

Το «Succession» της HBO, που αφηγείται την ιστορία της οικογένειας ενός μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, κέρδισε σήμερα το βραβείο Emmy για την καλύτερη δραματική τηλεοπτική σειρά.

79ο Φεστιβάλ της Βενετίας: Το Χρυσό Λιοντάρι στο αμερικανικό ντοκιμαντέρ ''All the Beauty and the Bloodshed''

Με ειδικό βραβείο της επιτροπής του Φεστιβάλ της Βενετίας τιμήθηκε ο φυλακισμένος Iρανός σκηνοθέτης Τζαφάρ Παναχί, ο οποίος δεν μπόρεσε να έρθει στην Βενετία για να συνοδεύσει την ταινία του «Οι αρκούδες δεν υπάρχουν».

 Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος ''Δέκα χρόνια πολιτιστικής προσφοράς''

Δέκα χρόνια προσπαθειών σε δύσκολα χρόνια και η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος συνεχίζει να επιμένει να παράγει πολιτιστικό έργο ανά την επικράτεια και για την επικράτεια.