Tag: Ζ

Το νέο κύμα καύσωνα που κατακλύζει από σήμερα όλη την χώρα επιβάλει να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας μας. Σε συνθήκες καύσωνα, πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι για τους εργαζόμενους γιατί δίπλα στην εντατικοποίηση της δουλειάς από την τρομακτική έλλειψη προσωπικού, την απουσία υποδομών, τα σάπια μηχανήματα και οχήματα, επιδρά και η θερμική καταπόνηση.

Λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, που προβλέπονται από την Τετάρτη 22 και μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, θα είναι στη διάθεση των συμπολιτών μας κλιματιζόμενοι χώροι του Δήμου Ηλιούπολης καθημερινά από 8:00 έως 22:00 και συγκεκριμένα

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την πρόταση νόμου ικανοποιείται ειδικότερα το εμβληματικό και πάγιο αίτημα της επέκτασης του δικαιώματος σύναψης γάμου, ανεξάρτητα από το φύλο και τα χαρακτηριστικά φύλου, για όλα τα ζευγάρια

Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του γαλλικού κινηματογράφου και θεάτρου, ο ηθοποιός Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, πέθανε σήμερα σε ηλικία 91 ετών, ανακοίνωσε η σύζυγός του, η Μαριάν, μέσω του ατζέντη του.

Η παράσταση ''Το καφέ της Ζ-ζωής'', θα πραγματοποιηθεί με την αιγίδα του Δήμου ηλιούπολης, την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022, στο κλειστό Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης», στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, Σοφοκλή Βενιζέλου 114 και Κουντουριώτου, με είσοδο από την Κουντουριώτου.

77 χρόνια συμπληρώνονται από το ολοκαύτωμα στο χωριό Δίστομο του νομού Βοιωτίας, στις 10 Ιουνίου 1944, όπου εκτελέστηκαν 218 κάτοικοι από τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής.

Η προστασία των ζώων συντροφιάς, η εξασφάλιση της ευζωίας τους και η υλοποίηση του στόχου: κανένα ζώο κακοποιημένο, κανένα ζώο αδέσποτο, είναι ο σκοπός της συγκρότησης, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Ειδικής Γραμματείας με αυτό το αντικείμενο, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Στην Τροχαία Καλλιθέας κρατείται ο 50χρονος οδηγός του τζιπ που προκάλεσε το τροχαίο τα ξημερώματα ττης περασμένης Κυριακής, στην παραλιακή, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό ενός νεαρού οδηγού μοτοσυκλέτας

Ο Δήμος Βύρωνα επιδιώκοντας να περιορίσει τον αριθμό των αδέσποτων σκύλων και γάτων και ταυτόχρονα να διευκολύνει τους κηδεμόνες ζώων που δυσκολεύονται να καταβάλλουν το κόστος της στείρωσης τους, επεκτείνει το πρόγραμμα στείρωσης ώστε εκτός από τα αδέσποτα να περιλάβει και τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς πολιτών που ανήκουν σε ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος του κόμματος πρότεινε στη θέση του αναπληρωτή γραμματέα τον Γιώργο Βασιλειάδη.