Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με τον γαύρο πανέ, οι μεγάλοι θα εκτιμήσουν και τη σκορδαλιά με το λεμόνι και το μαϊντανό.
Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με τον γαύρο πανέ, οι μεγάλοι θα εκτιμήσουν και τη σκορδαλιά με το λεμόνι και το μαϊντανό.
Ένα από τα νοστιμότερα και σοφότερα πιάτα της νησιωτικής κουζίνας.
Ένα πεντανόστιμο σμυρναίικο πιλάφι με κρεμμύδι, σταφίδες, κουκουνάρια και μπαχαρικά -ταξίδι στα μικρασιάτικα τραπέζια του άλλοτε.
Αυτό το έκτακτο δροσερό γλυκάκι, που στη γεύση θυμίζει τσίζκεϊκ, έχει στέβια αντί για ζάχαρη, ετοιμάζεται σε μερικά λεπτά και μετά μένει μόνο να παγώσει.
Χάσατε κάτι και έχετε σηκώσει όλο το σπίτι για να το βρείτε; Μια κλασική φανουρόπιτα μπορεί και να σώσει την κατάσταση!
Η γέμιση έχει απ’ όλα, και τα μυρωδικά της, και τα κουκουναροστάφιδα, μελώνει, γλυκαίνει και είναι όνειρο.
Ιδανική για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού αυτή η πρωτότυπη «σταφυλάδα»
Στον Λίβανο, στην Τυνησία, στο Μαρόκο και στο Ισραήλ ετοιμάζουν τον δικό τους καγιανά με μπόλικες ζουμερές ντομάτες και λίγο κύμινο.
Το μυστικό είναι ότι χρησιμοποιεί ψιλά αλλά και χοντρά τριμμένα καρύδια.
Μελιτζανοσαλάτα δεν είναι μόνο μία. Ευτυχώς! Τι θα λέγατε για μια εκδοχή με ψητά κοκκάρια, κάσιους, αμύγδαλα, μπόλικα μυρωδικά και σπιρτάδα από σκόρδο και τζίντζερ;
Ιδανική επιλογή για κυριακάτικο πρωινό οι φρυγανιές, οι αυγοφέτες της Τήνου που τηγανίζονται σε αγελαδινό βούτυρο και σιροπιάζονται.
Οι παλιές νοικοκυρές τον μουσακά τον έφτιαχναν όπως στην προ μπεσαμέλ εποχή.
Γρήγορα, εύκολα και χορταστικά αυτά τα χειροποίητα ζυμαρικά με σκόρδο και ντοματένια σάλτσα από την Ανάφη.
Η ρεβυθάδα της Σίφνου είναι θρυλική. Σιγομαγειρεμένα στη γάστρα, με τα κρεμμύδια, το λάδι, το δαφνόφυλλα τα ρεβύθια έχουν άφταστη νοστιμιά.
Ένα light και χορταστικό σαλατογεύμα που συνδυάζει σοφά τις φακές με το πλιγούρι.
Στη Φολέγανδρο, στην Κίμωλο, στη Μήλο και στην Ίο, το καρπούζι το κάνουν πίτα.
Το πατατάτο το φτιάχνουν στις περισσότερες ταβέρνες και καφενεία της Αμοργού.
Οι αρωματικές και ζουμερές «παντρεμένες» σαρδέλες συνοδεύονται από βλίτα τσιγαριαστά σε αυτό το ελαφρύ, πολύ καλοκαιρινό φαγητό
Ο συνδυασμός του χταποδιού με μακαρόνια είναι ένα από τα πιο νόστιμα και κλασικά πιάτα την περίοδο της νηστείας – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλων των ειδών ζυμαρικά.
Eίναι ένα φαγητό πεντανόστιμο ο αστακός με τον μάραθο και απαιτεί καλή παρέα και λευκό κρασί. Αν έχετε άγριο μάραθο, προτιμήστε τον γιατί έχει έντονο άρωμα και γεύση
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2024 - IlioupoliGiaOlous.gr