Tag: χόρτο

Ντομάτες, καυτερή πιπεριά και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο συνυπάρχουν σε αυτό το εμβληματικό πιάτο της Ρώμης, την πικάντικη αραμπιάτα.

Τα ρεβύθια με σέσκουλα και αυγά είναι ένα ιδιαίτερα δηµοφιλές πιάτο στην πόλη Κάδιθ, στις ατλαντικές ακτές της Ανδαλουσίας, όπου σερβίρεται το Πάσχα.

Αγγουράκια τουρσί, καρότο, καππαρη…Έχει διάφορα αυτή η αγιορείτικη πατατοσαλάτα που θυμίζει ρώσικη.

Τα ολόκληρα τηγανισμένα φύλλα δυόσμου γίνονται στη στιγμή τραγανά τσιπς, που προσθέτουν πλούσιο άρωμα στο φαγητό και μάλιστα μόλις λίγα λεπτά πριν από το σερβίρισμα.

Ιδανική επιλογή για κυριακάτικο πρωινό οι φρυγανιές, οι αυγοφέτες της Τήνου που τηγανίζονται σε αγελαδινό βούτυρο και σιροπιάζονται.

Είναι μια ιδιαίτερη και λιχούδικη, φουρνιστή ρεβυθάδα, με αλμυρούτσικες αντζούγιες και κομμάτια κεφαλοτυριού που λιώνουν ελαφρώς και ροδίζουν όμορφα.