Tag: ΟΤΑ

Φέτος όπως και πέρσι ο Δήμος Ηλιούπολης, κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας και των μέτρων περιορισμού, τίμησε τους συμπολίτες που φιλοξενεί η γη μας στο Δημοτικό Κοιμητήριο και τις οικογένειές τους, με την αφή των ταφικών καντηλιών από εργαζόμενους του Δήμου μας.

Μπορεί το Notia.gr να διακατέχεται από περισσή ιλαρότητα σχετικά με την επερχόμενη αύξηση του ΚΥΤ και τη χωροθέτηση διαδημοτικού κοιμητηρίου στον Υμηττό και το κατανοούμε πλήρως. Ας υπενθυμίσουμε ότι την ίδια χρονιά της οσκαρικής ταινίας Κράμερ εναντίον Κράμερ, μία άλλη μεγαλειώδης ταινία με τίτλο «Αποκάλυψη, Τώρα!»

Οι παλιοί θα θυμούνται την ταινία του 1979, με τα 5 βραβεία Όσκαρ και την σύγκρουση ενός ζευγαριού για την επιμέλεια του παιδιού τους, που γέμιζε δάκρυα τους θεατές του φιλμ αυτού.

Αρκετά μεγάλη συμμετοχή είχε η συγκέντρωση που κάλεσαν συλλογικότητες και φορείς της Ηλιούπολης, καθώς και Επιτροπές Αγώνα για την προστασία του Υμηττού, εναντίον του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ στο βουνό, τη χωροθέτηση νεκροταφείου στον ίδιο χώρο και του νέου Προεδρικού Διατάγματος που προωθεί η κυβέρνηση και υποβαθμίζει την προστασία του.

Εν όψει της έκδοσης νέου Προεδρικού Διατάγματος για την «προστασία» του Υμηττού, η Κυβέρνηση στη λογική της «αξιοποίησης» εισάγει μια σειρά νέα καταστροφικά σχέδια. Από κοντά και οι Αρχές των γύρω απ’ τον Υμηττό Δήμων σπεύδουν να υπερακοντίσουν σκαρφαλώνοντας στο βουνό όσο ο καθένας μπορεί.

Οι κάτοικοι της Ηλιούπολης έχουν ανάγκη από αγώνα και διεκδίκηση και όχι από δημοτικές αρχές-πορτιέρηδες της κυβέρνησης

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης παρουσίασε την πρωτοβουλία του για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς των νοτίων προαστίων.

Σταθερά στην κορυφή της ατζέντας του Δήμου Ηλιούπολης βρίσκεται η φροντίδα για τα αδέσποτα, όχι ευκαιριακά και επετειακά αλλά καθημερινά, με εμπνευστή και καταλύτη αυτής της προσπάθειας την «Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης».

Εξυπηρετώντας τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα και επιδιώκοντας το διχασμό, κάποιοι δημοσίευσαν ένα άρθρο στο οποίο, όχι μόνο στιγματίζονται αγώνες αλλά και στοχοποιούνται οι κάτοικοι ενός ολόκληρου δήμου!

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, προκηρύσσει 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 για όλους τους εργαζόμενους στους δήμους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

Μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες τα γεγονότα έρχονται να επιβεβαιώσουν την ανησυχία όλων μετά τα επεισόδια της Κυριακής 7/3/21 στη Ν. Σμύρνη.

Με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, μας χωρίζει ένα ιδεολογικό χάος. Εμείς, ανήκουμε σε εκείνους που σέβονται απεριόριστα την ανθρώπινη ζωή και χωρίς κουκούλες και κρυψώνες, με τα πρόσωπά μας γυμνά και στο φως, επιλέγουμε να δίνουμε τις μάχες μας στην κοινωνία με τις ιδέες, τη λαλιά μας και το βλέμμα μας πεντακάθαρο.

Στο κίνημα metooGR και την ιστοσελίδα metoogreece.gr αναφέρεται με ανάρτησή του στα social media ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας το μήνυμα ότι "μαζί σπάμε την σιωπή''