Tag: κινητοποιήσεις

Αρνούμαστε να διαλέξουμε ανάμεσα στην υγεία μας και την οικονομική εξαθλίωση, για να σωθούν τα κέρδη των λίγων!

Οι κινητοποιήσεις και ο αγώνας του λαού με πρωταγωνιστές τα Σωματεία και τους φορείς της πόλης που από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν και αντιπάλεψαν το κλείσιμο του του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ έφεραν το ΠΡΩΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Την κλιμάκωση του αγώνα ώστε να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε ενέργεια, για την αναστολή της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας στην πόλη, μετατρέποντας το αποκλειστικά σε Κέντρο Εμβολιασμού του Covid 19, απαίτησαν με μαζική κινητοποίηση οι φορείς της πόλης.

Την απόφαση να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την προσεχή Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, έλαβαν τα σωματεία των εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες (μετρό, Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ),

Aποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν υψηλών προδιαγραφών σύστημα Υγείας – Πρόνοιας διεκδίκησαν τη Δευτέρα το απόγευμα 28 σωματεία και φορείς των ανατολικών συνοικιών.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι καθώς αυτή τη βδομάδα εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στα λιμάνια, στην τοπική αυτοδιοίκηση κατεβαίνουν στους δρόμους αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.   «Η πρόταση της κυβέρνησης οδηγεί σε νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη μετά τη ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ, η οποία προκύρηξε πανελλαδική απεργία για τις 4 Φλεβάρη.

Σε γενικό ξεσηκωμό καλούν για τις 2 Νοέμβρη μαθητές σε όλη την Ελλάδα, με πορείες και καταλήψεις.   Στην Αθήνα, το ραντεβού που δίνουν 15μελή και 5μελή Μαθητικά Συμβούλια και Συντονιστικά Σχολείων είναι στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώνονται σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καλαμάτα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λαμία, Γιάννενα, Αρτα, Πρέβεζα, Βέροια, Σέρρες, Καστοριά, Κοζάνη, Ηράκλειο Κρήτης.

Mε κινητοποιήσεις θα ξεκινήσει ο Οκτώβριος στον χώρο της δήμοσιας υγείας.   Οι Ομοσπονδίες των γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) στα νοσοκομεία προτείνουν:   Το απόγευμα της 1ης Οκτωβρίου να διοργανωθούν από τις Ενώσεις Γιατρών και τα Σωματεία Εργαζομένων που ανήκουν στη δύναμη της ΠΟΕΔΗΝ συλλαλητήρια σε όλους τους νομούς που βρίσκονται στην περιφέρεια της χώρας (πλην Αθήνας), στις οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν κοινωνικοί φορείς (Αυτοδιοίκηση, Εργατικά Κέντρα, Επιστημονικοί Σύλλογοι, συλλογικότητες ασθενών).

Το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), εξέφρασε στον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη την Πέμπτη, την πρόθεση των γιατρών να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις εφόσον δεν βρεθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα του κλάδου.   Ανάμεσα στα αιτήματα των γιατρών είναι η εφαρμογή του πλαφόν ανά πάροχο για διαγνωστικές εξετάσεις και η άμεση καταβολή ληξιπρόθεσμων του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς.

Συλλαλητήριο ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας που οδηγεί σε απολύσεις χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, πραγματοποιεί την  Πέμπτη 5 Ιουνίου , η ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 6:30 μ.μ το απόγευμα.

Κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Παρασκευή, ενάντια στο νόμο για την αξιολόγηση αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι σχολικοί φύλακες, που διαμαρτύρονται για την επικείμενη απόλυσή τους τον Μάρτιο, οπότε και λήγει η 8μηνη διάρκεια της διαθεσιμότητας.   Μετά την πεζοπορία- διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα, προγραμματίζουν τώρα αυτοκινητοπομπές στις 13 Φεβρουαρίου από την Αλεξανδρούπολη αλλά και από τη νότια και τη νησιωτική Ελλάδα, οι οποίες θα καταλήξουν στις 14 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, περνώντας από πολλές πόλεις.

Την Παρασκευή 29 Νοέμβρη η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης πραγματοποίησε σύσκεψη το απόγευμα στο Δημαρχείο.Συμμετείχαν σωματεία, φορείς, οργανώσεις και Επιτροπές Αγώνα όπου αφού εκτίμησαν ως ιδιαίτερα αρνητική την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Υγεία σε βάρος των εργατικών ? λαϊκών στρωμάτων, ως συνέπεια της περαιτέρω εμπορευματοποίησης της, καθόρισαν το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και αγωνιστικών πρωτοβουλιών.

Έτοιμος για πανιατρικές κινητοποιήσεις, δηλώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), κάνοντας λόγο για «καταστροφικά σχέδια που προωθούνται σήμερα για την αποδυνάμωση των Δημόσιων Δομών, τόσο της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ, όσο και της Νοσοκομειακής περίθαλψης».   O Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των γιατρών των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ, η οποία, όπως αναφέρει, «στοχεύει να εμποδίσει τη διάλυση της περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ με την κινητικότητα- διαθεσιμότητα και απολύσεις χιλιάδων γιατρών» και καταγγέλλει ως «απεργοσπαστική», την απόφαση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ για ανανέωση των συμβάσεων έργου των γιατρών».