Tag: Μ

Αυτός ο αφράτος χαλβάς που φτιάχνουν οι Βεδουίνοι μάγειρες στην μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά είναι πολύ ελαφρύς, γιατί δεν περιέχει καθόλου λάδι.

Τίποτα δεν πάει χαμένο! Στην Ιταλία έχουν πολλά γλυκά στα οποία αξιοποιούν το ψωμί που έχει αρχίσει να μπαγιατεύει και το χρησιμοποιούν αντί για αλεύρι.

Έξυπνη ιδέα για να αξιοποιήσουμε το ψωμί που μας έμεινε, αλλά και για να ετοιμάσουμε στο λεπτό ένα νόστιμο σνακ που θα συνοδεύσει τους μεζέδες και την μπίρα μας.

Δύο από τις πιο νόστιμες σούπες, η κολοκυθόσουπα και η παντζαρόσουπα, αρωματίζονται, καρυκεύονται και σερβίρονται μαζί σε ένα μπολ για ένα πρωτότυπο και γιορτινό πρώτο πιάτο.

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) παρουσιάζει τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου του 2024, αναδεικνύοντας τις σημαντικές επιτυχίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν.

Όταν ο Μοναχός Επιφάνιος έγραφε για τις Πρωτοχρονιές των αναμνήσεών του στη Μακεδονία, είχε μοιραστεί με τον Γαστρονόμο και ετούτη εδώ την ξεχωριστή συνταγή για αλμυρή βασιλόπιτα με κρέας, πράσα και ξηρούς καρπούς.