Η σεφ του εστιατορίου «Θαλασσάκι» στην Τήνο, Αντωνία Ζάρπα μας δίνει την κλασική τηνιακή συνταγή για τσιμπητό τυροπιτάκι
Η σεφ του εστιατορίου «Θαλασσάκι» στην Τήνο, Αντωνία Ζάρπα μας δίνει την κλασική τηνιακή συνταγή για τσιμπητό τυροπιτάκι
Αυτό το έκτακτο δροσερό γλυκάκι, που στη γεύση θυμίζει τσίζκεϊκ, έχει στέβια αντί για ζάχαρη, ετοιμάζεται σε μερικά λεπτά και μετά μένει μόνο να παγώσει.
Τις μανουρόπιτες στη Φολέγανδρο τις φτιάχνουν συνήθως το Μεγάλο Σάββατο με τυρί χλωρό, που είναι ένα μείγμα από μυζήθρα και μανούρα. Εμείς μπορούμε να τις απολαύσουμε όλο τον χρόνο
Το μωσαϊκό οι Πολίτισσες το λένε μπισκοτάτο ή γκατό ντε μοζαΐκ και το φτιάχνουν με αυγά, κι είναι ένα πιο πλούσιο γλυκό από αυτό που συνηθίζουμε εδώ.
Αυτό το γλυκό είναι για τα καλέσματα της τελευταίας στιγμής.
Το πιο δροσερό, «μαμαδίστικο» γλυκό ψυγείου με ζελέ λεμόνι. Με συνταγή του ζαχαροπλάστη Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Τα μεσογειακά μυρωδικά χαρίζουν συναρπαστική ευωδιά και το μαστιχωτό τυρί απολαυστική υφή σε αυτά τα απίθανα χορτοκεφτεδάκια.
Η πιο γευστική, εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα είναι αυτή. Θέλει σπαγγέτι, σκόρδο, πελτέ, μυρωδικά, ένα ωραίο ξινοτύρι και ένα τέταρτο από τον χρόνο μας.
Αυτοί οι κεφτέδες δεν έχουν ανάγκη τον κιμά. Έχουν βλίτα, πατάτες, παξιμάδι αλλά και σφέλα και πικάντικη γραβιέρα. Απίθανοι!
Ένα μείγμα από ελιές, κάπαρη, μαϊντανό, χυμό και ξύσμα λεμονιού δίνει σε αυτό το σάντουιτς με ντομάτα και ανθότυρο πολύ φρέσκια και καλοκαιρινή αίσθηση.
Ένας διαφορετικός μουσακάς με φιλέτο κοτόπουλου, ώριμες ντοματούλες και κασέρι Ξάνθης, ζουμερός και απολαυστικός – ό,τι πρέπει για τα κυριακάτικα τραπέζια του καλοκαιριού.
Κλασικό φαγητό τα φασολάκια, σε αυτή την εκδοχή τους όμως τα μαγειρεύουμε στον φούρνο και όχι στην κατσαρόλα, με ζαμπόν και τυριά και είναι πεντανόστιμα.
Το ναπολιτάνικο μιλιάτσιο είναι ένα χαμηλό, λεμονάτο κέικ με βάση το σιμιγδάλικαι τη ρικότα.
Οι αγαπημένες συνταγές από τον μπουφέ των Βραβείων Ποιότητας 2019 είναι κατάλληλες για κάθε γιορτινό κάλεσμα.
Οι λάτρεις της φέτας θα κατενθουσιαστούν. Το τυρί λιώνει υπέροχα και σχηματίζει μια λαχταριστή κρεμώδη σάλτσα για τα μακαρόνια μας. Οι ελιές και η ρίγανη απογειώνουν τη γεύση.
Eμπνευσμένο από το πασχαλινό αργεντίνικο γλυκό rosca de Pascua, αυτό το μπριός συνοδεύεται από κρέμα πατισερί.
Πρωτότυπα ντολμαδάκια στον φούρνο με ανοιξιάτικα τυριά, ένας λαχταριστός μεζές για την παρέα, για τα τραπέζια μας, για να συνοδεύουμε το κρασί ή το απόσταγμα της αρεσκείας μας.
Ένα φαγάκι-έκπληξη, η μανιάτικη «τσουχτή», με μακαρόνια και αυγά μάτια
Τα νιώτικα καλασούνια είναι μπουρεκάκια γεμιστά με φρέσκο τυρί, απίθανα αρωματικά αφού το ζυμάρι τους δεν περιέχει νερό αλλά χυμό πορτοκαλιού
Την εβδομάδα της Τυρινής έχουν την τιμητική τους τα τυριά και τα μακαρόνια.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr