Το κλασικό και αγαπημένο ψητό κοτόπουλο σε μια εκδοχή λίγο διαφορετική: ανοιγμένο «πεταλούδα» και μαριναρισμένο με πάπρικα και σκόρδο
Το κλασικό και αγαπημένο ψητό κοτόπουλο σε μια εκδοχή λίγο διαφορετική: ανοιγμένο «πεταλούδα» και μαριναρισμένο με πάπρικα και σκόρδο
Ένα πολύ ωραίο μεσανατολίτικο ορεκτικό.
Δεν έχει κρέας. Με πατάτες, φέτα, ντομάτα ή πελτέ κι αν θέλουμε και τόνο κονσέρβας, φτιάχνεται αυτός ο αγιορείτικος ψευτομουσακάς, που γίνεται πολύ γευστικός.
Προμηθευόμαστε μια καλή μπαγκέτα ολικής άλεσης και ετοιμάζουμε την ελληνική και υγιεινή εκδοχή του tuna sandwich, με ελιές και σπιτική μαγιονέζα
Μια τάρτα που συνδυάζει τη φρεσκάδα των αχλαδιών με την πλούσια και φίνα κρέμα αμυγδάλου, προσφέροντας έναν τέλειο συνδυασμό γλύκας και αρωματικής έντασης.
Απλή πολυτέλεια στο πιάτο. Αυτή την εποχή θα επιλέξουμε τη φρέσκια, μαύρη φθινοπωρινή τρούφα (Tuber uncinatum), γνωστή και ως τρούφα της Βουργουνδίας.
Βιάζεσαι; Φτιάξε μια σπαγκετάδα κα μάλιστα με αχνιστά μύδια και τραγανή μαραθόριζα. Η επιτοµή του γρήγορου φαγητού!
Στο αιώνιο ερώτημα «τι θα φάμε για βραδινό;» απαντάμε με εύκολο και γρήγορο φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα κρασιού.
Για το σερβίρισμα, στρώνουμε σε πιατέλα έναν αφράτο πουρέ σελινόριζας, αδειάζουμε από πάνω το κρέας με τη σάλτσα του και συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες.
Πεινάς αλλά βιάζεσαι να φύγεις; Προλαβαίνεις να φτιάξεις ένα τοστ και μάλιστα ροδοτραγανό με πλούσιο βούτυρο, ζαμπόν μπούτι και εκλεκτό κασέρι.
Δεν νοείται χειμωνιάτικο τραπέζι χωρίς την αγαπημένη μας κολοκυθόσουπα. Εδώ σε μια ξεχωριστή παραλλαγή με ψητά μανιτάρια.
Αφράτα, μυρωδάτα και ελαφρώς γλυκά, τα σταφιδόψωμα με μέλι τρώγονται ζεστά ή κρύα και είναι ιδανικά για το πικ νικ ή το γραφείο.
Ακριβώς όπως ο γαλλικός όρος chasseur, cacciatore σημαίνει «του κυνηγού»
Η ιδιαιτερότητα αυτής της θαυμάσιας μηλόπιτας έγκειται στην τριφτή ζύμη και η νοστιμιά της στα μήλα που μαζεύουν από τα δέντρα του μοναστηριού.
Μαζί με το φθινόπωρο έρχεται και το νέο Ζάχαρη & Αλεύρι με υπέροχες συνταγές
Αγαπημένο μικρασιατικό φαγητό που ταιριάζει στο Κυριακάτικο τραπέζι, αν όμως κάνετε μια γιορτή με μπουφέ μπορείτε να το σερβίρετε και σε μικρά πιατάκια, όπως εμείς!
Mια παλιά, παραδοσιακή συνταγή της περιοχής του Μαρκόπουλου για μικρά, τραγανά και απίστευτα νόστιμα μουστοκούλουρα.
Ψάχνετε ιδέες για εύκολα και φινετσάτα ορεκτικά; Δοκιμάσε οπωσδήποτε αυτά τα ισορροπημένα μοσχαρίσια ρολάκια με προσούτο και ροδάκινο.
Ένα πλούσιο κάρι με μπόλικο καρδάμωμο (κακουλέ) δίνει έντονη γεύση και άρωμα στο κοτόπουλο. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι και πίκλες λαχανικών.
Μύδια αχνιστά με σαφράν, ένα γρήγορο νηστίσιμο πιάτο και νόστιμο συνοδευτικό για τους λάτρεις των θαλασσινών!
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr