Γίνεται με ωραίο σπιτικό φύλλο και γεμίζεται με ρύζι και τρία είδη κρέατος.
Γίνεται με ωραίο σπιτικό φύλλο και γεμίζεται με ρύζι και τρία είδη κρέατος.
Ποντιακό, σχεδόν ξεχασμένο, φαγητό, που όμως ξεχωρίζει τόσο για την απλότητα στην παρασκευή του όσο και για τη διακριτή γεύση των υλικών του.
Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με τα κοκκινιστά μπουτάκια και το ζυμαρικό που τα συνοδεύει.
Ένα απλό φαγητό όπως το λαχανόρυζο αποκτά ολότελα διαφορετικό χαρακτήρα χάρη στο σύγλινο, στο πορτοκάλι και στα μπαχαρικά.
Την ώρα που ψήνονται οι καρυκευμένοι με πάπρικες κεφτέδες φτιάχνουμε κι έναν πουρέ και σε ελάχιστο χρόνο έχουμε ένα πλήρες και γευστικότατο γεύμα.
Ο καραβομάγειρας Νίκος Συρίγος, πέρασε 43 χρόνια μαγειρεύοντας εν πλω.
Ο Ανδριώτης καραβομάγειρας Αντώνης Καλόγνωμος μας ετοιμάζει την φημισμένη βαπορίσια μακαρονάδα με ροζμπίφ και θυμάται
Αν έχουμε άγρια, τόσο το καλύτερο. Αν όχι, παίρνουμε πορτομπέλο, πλευρώτους ή άλλα καλλιεργημένα.
Νόστιμο, σπιτικό φαγητό με οικονομικά, προσιτά υλικά.
Μια μακαρονάδα που θα λατρέψουμε όλοι. Με κολοκύθα και αφράτα καρύδια ετοιμάζουμε μια απίθανη κρέμα και συμπληρώνουμε με ξεροψημένο μπέικον.
Τι ωραία ιδέα! Ένα σπανακόρυζο φουλ στα μυρωδικά γίνεται γέμιση για αυτά τα πεντανόστιμα φουρνιστά καλαμάρια.
Πώς και τι περιμέναμε την εποχή της κολοκύθας, για να την απολαύσουμε γεμιστή, σε σούπες και σε απίθανα γιαχνί, όπως αυτό με τα τρυφερά καρότα, τον μυρωδάτο κόλιανδρο και τη φέτα.
Είναι η τέλεια επιλογή για ένα θρεπτικό γεύμα, γεμάτο φθινοπωρινά αρώματα.
Η καλοχυλωμένη αυτή κοτόσουπα χωρίς αυγολέμονο είναι τόσο καταπραϋντική και νόστιμη που μπορούμε να την τρώμε κάθε μέρα.
Μεζεδάκι που θα αγαπήσουν μικρά και μεγάλα παιδιά.
Η γέμιση δεν έχει κάτι το πολύπλοκο. Δύο-τρία υλικά όλα κι όλα: φέτα βαρελίσια, τριμμένη, αυγά, μια λιπαρή ουσία και πιπέρι, που δουλεύονται όλα μαζί με το χέρι μέχρι να αποκτήσουν ομοιογένεια.
Την περασμένη άνοιξη, η επιχείρηση μπήκε στο μικροσκόπιο λόγω της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης μαθητών σε σχολεία
Τα καλαμάρια γεμίζονται με ρύζι, σταφίδες και κουκουνάρι σ’ ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό φαγητό της Σμύρνης και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.
Ζουμερά κομμάτια χοιρινού, μαγειρεμένα με φρέσκο πράσο, σιγοψήνονται για να δώσουν ένα πιάτο που συνδυάζει την απλότητα με τη νοστιμιά.
Η οικογενειακή ποντιακή συνταγή της Βαλεντίνας Τριανταφυλλίδου από το ομώνυμο εστιατόριο τα θέλει μεγαλούτσικα, μαγειρεμένα στον ατμό.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr