Η ιδιαιτερότητα αυτής της θαυμάσιας μηλόπιτας έγκειται στην τριφτή ζύμη και η νοστιμιά της στα μήλα που μαζεύουν από τα δέντρα του μοναστηριού.
Η ιδιαιτερότητα αυτής της θαυμάσιας μηλόπιτας έγκειται στην τριφτή ζύμη και η νοστιμιά της στα μήλα που μαζεύουν από τα δέντρα του μοναστηριού.
Μαζί με το φθινόπωρο έρχεται και το νέο Ζάχαρη & Αλεύρι με υπέροχες συνταγές
Mια παλιά, παραδοσιακή συνταγή της περιοχής του Μαρκόπουλου για μικρά, τραγανά και απίστευτα νόστιμα μουστοκούλουρα.
Η συνταγή της Αντιόχειας που παρουσιάζουμε εδώ έχει μεγαλύτερο μέγεθος και άφθονο τοπικό τυρί, ειδικό για το κιουνεφέ.
Από τα ’50s με αγάπη: το νοσταλγικό μπανάνα σπλιτ δεν είναι ακριβώς συνταγή...
Το μωσαϊκό οι Πολίτισσες το λένε μπισκοτάτο ή γκατό ντε μοζαΐκ και το φτιάχνουν με αυγά, κι είναι ένα πιο πλούσιο γλυκό από αυτό που συνηθίζουμε εδώ.
«Η συνταγή είναι της μητέρας μου, Σοφίας. Τα Χριστούγεννα έκανε μια σοκολατένια εκδοχή και τον υπόλοιπο καιρό έκανε αυτήν εδώ, με το σιρόπι», μας είπε ο Παύλος Τερκενλής, που μας την έφτιαξε.
Η πανακότα, αυτή η δροσερή κρέμα με βάση το γάλα, εδώ στολίζεται γευστικά και οπτικά με ζελέ βασισμένο στο περίφημο κοκτέιλ French 75, που έχει ως κύρια συστατικά τη σαμπάνια και το τζιν.
Πολλές γλυκές συνταγές της Άνδρου, όπως αυτό το εκμέκ κανταΐφι, προέρχονται από νεαρά κορίτσια που δούλεψαν σε σπίτια της Σμύρνης και της Πόλης κι επέστρεψαν στο νησί νύφες με τα προικιά τους.
Βανίλια και σοκολάτα σε ένα σιροπιαστό κέικ από τα παλιά που δύσκολα του λες όχι.
Ένα πλούσιο, υγρό κέικ σοκολάτας που έκανε θραύση τις δεκαετίες από το ’50 μέχρι το ’70.
Εκμεταλλευόμαστε τη φυσική γλυκύτητα που έχουν οι μπανάνες, για να φτιάξουμε ένα θρεπτικό μπανανόψωμο γεμάτο γεύση και χωρίς καθόλου ζάχαρη!
Φύλλα, κρέμα τυριού και φυστίκια δημιουργούν την τέλεια συμμαχία.
Το κατεξοχήν γιορτινό και επίσημο κέρασμα της Κωνσταντινούπολης, κάτι ανάμεσα σε σιροπιαστό γλυκό και μπισκότο.
Μια «έμπειρη» συνταγή για το παραδοσιακό κανταΐφι όπως το φτιάχνουν σε όλη την Ελλάδα.
Ιδανική επιλογή για κυριακάτικο πρωινό οι φρυγανιές, οι αυγοφέτες της Τήνου που τηγανίζονται σε αγελαδινό βούτυρο και σιροπιάζονται.
Masala σημαίνει μπαχαρικά στα ινδικά. Κι αυτό είναι το χαρακτηριστικά αρωματικού ροφήματος με μαύρο τσάι και γάλα.
Σε όλη τη Μακεδονία ετοιμάζουν ένα γλυκό σε στρώσεις, με μπισκότα και κρέμα, που το ονομάζουν Ναπολεόν (λόγω των στρώσεων).
«Σε όλα τα γλυκά σοκολάτας βάζουμε πάντα λίγο αλάτι, που εντείνει τη γεύση και τα κάνει πιο νόστιμα» λέει η Ιάνθη Μιχαλάκη που μας έδωσε τη συνταγή για αυτό το κομψό, απολαυστικό κέικ που σερβίρεται κατά προτίμηση ζεστό, με κρέμα μασκαρπόνε και ελαιόλαδο.
Η πιο μυρωδάτη μαρμελάδα, από μανταρίνια και μια μικρή ποσότητα τζίντζερ που τονίζει τη γεύση του φρούτου.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr






























