Σύμφωνοι, το μπριάμ είναι φαγητό όλου του καλοκαιριού, αλλά όσο ζεσταίνει ο καιρός και τα μποστανικά μεστώνουν και γλυκαίνουν, το φαγητό αποκτά ύψιστη νοστιμιά.
Σύμφωνοι, το μπριάμ είναι φαγητό όλου του καλοκαιριού, αλλά όσο ζεσταίνει ο καιρός και τα μποστανικά μεστώνουν και γλυκαίνουν, το φαγητό αποκτά ύψιστη νοστιμιά.
Η Ελένη Παπαδογιαννάκη προτείνει για το φαγητό τις λευκές μελιτζάνες, που είναι γλυκύτερες, αλλά, αν δεν βρούμε, επιλέγουμε τσακώνικες.
Ο Χριστόφορος Πέσκιας αποκαλύπτει τα μυστικά του χουνκιάρ μπεγεντί, της θρυλικής συνταγής της πολίτικης κουζίνας που στα τούρκικα σημαίνει πάνω κάτω «άρεσε στον σουλτάνο».
Μελιτζάνα και χταπόδι ψήνονται μαζί στον φούρνο και γίνονται ένα φαγητό να γλείφεις τα δάχτυλά σου!
Είναι φαγητό μπλουμ και άλαδο, κι όμως εξαιρετικά νόστιμο. Όποιος θέλει ρίχνει λίγο ωμό ελαιόλαδο στο πιάτο του.
Ένας ωραίος τρόπος για να συνδυάσετε το κρέας με τα λαχανικά είναι τα ρολά μελιτζάνας με κοκκινιστό μοσχάρι. Ή αλλιώς ισλί μοσχάρι!
Ο αυθεντικός σμυρναίικος μουσακάς με ζουμερό κιμά, αρωματικά λαχανικά και την πιο τέλεια κρέμα γιαουρτιού.
Έχει μελιτζάνες και πατάτες και πλούσια μπεσαμέλ, αντί για κιμά όμως έχει μοσχαράκι κρασάτο αυτός ο μουσακάς.
Οι μελιτζάνες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα υλικά της μεσογειακής κουζίνας.
Ένα πλούσιο, χορταστικό σφουγγάτο με πατάτες, μελιτζάνες και χωριάτικα λουκάνικα. Λαχταριστό!
«Παστρόκιο» (pastrocchio) στα ιταλικά σημαίνει «άνω-κάτω», «ανάκατα», και αυτό ακριβώς είναι τούτο το πληθωρικό φαγητό...
Μια μακαρονάδα γεμάτη γεύση, με μελιτζάνες και ντομάτες από τα καλοκαιρινά μποστάνια και την βουτυράτη γεύση του ζουμερού ιταλικού τυριού που ακούει στο όνομα mozzarella burrata.
Τα φαλάφελ εδώ τα κάνουμε λίγο διαφορετικά -εκτός από μπόλικα μυρωδικά βάζουμε και λιαστές ντομάτες στο μείγμα- και τα σερβίρουμε σε αραβικές πίτες με καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και σάλτσα ταχινιού.
Μελιτζανοσαλάτα δεν είναι μόνο μία. Ευτυχώς! Τι θα λέγατε για μια εκδοχή με ψητά κοκκάρια, κάσιους, αμύγδαλα, μπόλικα μυρωδικά και σπιρτάδα από σκόρδο και τζίντζερ;
Οι παλιές νοικοκυρές τον μουσακά τον έφτιαχναν όπως στην προ μπεσαμέλ εποχή.
Το τουρλού είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό και στον ταβά μελώνει υπέροχα
Ο αυθεντικός σμυρναίικος μουσακάς με ζουμερό κιμά, αρωματικά λαχανικά και την πιο τέλεια κρέμα γιαουρτιού. Απολαυστικότατος.
Ένας διαφορετικός μουσακάς με φιλέτο κοτόπουλου, ώριμες ντοματούλες και κασέρι Ξάνθης, ζουμερός και απολαυστικός – ό,τι πρέπει για τα κυριακάτικα τραπέζια του καλοκαιριού.
Ζητήσαμε λοιπόν από τη Νένα Ισμυρνόγλου μια συνταγή τρία σε ένα.
Φτιάξτε το για πρωινό ή για σαν κύριο γεύμα.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr