Tag: ΟΤΑ

''Νομοτεχνικές βελτιώσεις'' στην Τροπολογία που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις νέες διατάξεις για επιπλέον υπερωρίες Υπαλλήλων Δήμων και Περιφερειών, κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Υπουργός Δικαιοσύνης, λίγο πριν την τελική ψήφιση του Νομοσχεδίου.

Mε δεδομένα τα νέα μέτρα για την εξάπλωση του κοροναϊού που εξαγγέλθηκαν, αποφασίστηκε η αναβολή της εκδήλωσης διαμαρτυρίας για τον Υμηττό που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 15 Νοεμβρίου.

Μέχρι και 4 εβδομάδες το καθολικό lockdown που δείχνει να έχει “κλειδώσει” και ανακοινώνει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός. Οι μετακινήσεις με SMS, τα δεδομένα για τα σχολεία και το “λουκέτο” σε εμπορικά καταστήματα. Τι θα παραμείνει ανοιχτό.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

''Λουκέτο'' σε μια σειρά από κλάδους αναμένεται να ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,. Από πιο νωρίς η απαγόρευση κυκλοφορίας. Αυξάνεται το ποσοστό τηλεργασίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Σαμοθράκη, βρέθηκε, μαζί με την σύζυγό του Μαρέβα, για πολλές ώρες και χωρίς μάσκα με τον βουλευτή Έβρου της ΝΔ Σταύρο Κελέτση, που σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό

Την οργάνωση συλλαλητηρίου στις 3 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ανακοίνωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής...

Για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος τόνισε πως «ο βανδαλισμός του Εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα με ναζιστικά συνθήματα προκαλεί τον αποτροπιασμό κάθε δημοκρατικού πολίτη»

Την κρισιμότητα της κατάστασης ως προς την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα περιέγραψε το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Νέα μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού για τον τρόπο λειτουργίας του δημοσίου τομέα, φορέων του δημοσίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αʼ και Βʼ βαθμού περιλαμβάνει η εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλωσορίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που μέσω του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας θα καλύψουν προσωρινά τα τεράστια κενά που υπάρχουν στις υποστελεχωμένες δομές των Δήμων, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες ως προς δικαιώματά τους.

Μεγάλα παραμένουν τα εμπόδια που εξακολουθεί να συναντά ο σχεδιασμός του ΑΔΜΗΕ για την απαραίτητη αναβάθμιση του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (KYT) Ηλιούπολης-Αργυρούπολης από 150kV σε 400kV.

Σήμερα 16 Αυγούστου λήγει η φάση της Διαβούλευσης όσον αφορά την ανακοινωμένη ΣΜΠΕ του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον Υμηττό και ακόμη δεν γνωρίζουμε αν και με ποιες θέσεις έκανε παρέμβαση η Δημοτική Αρχή της Ηλιούπολης στην συγκεκριμένη διαδικασία.