Tag: Τα

Φακές, γλυκοπατάτες και σελινόριζα σε ένα πικάντικο και αιχμηρό φαγητό, το οποίο βρίσκει ιδανικό ταίρι σε ένα αφράτο πιλάφι με σταφίδες και καβουρδισμένο κουκουνάρι.

Το πάγιο αίτημά για κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης επαναφέρει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωση Καφέ, καταδεικνύοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος να αποφευχθούν σημαντικές ανατιμήσεις στην τιμή του καφέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καραμπίνα που έφερε μαζί του εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι, αλλά ο ίδιος πρόλαβε και εξαφανίστηκε από την κατοικία...

Στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει την περιοχή, με τις οδούς Αρχιμήδους και Δημοσθένους να παραμένουν κλειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η Βέφα Αλεξιάδου άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Δευτέρας (25.11.24) στην Α΄Παθολογική του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Τούτη η μακαρονοσαλάτα δεν είναι μόνο ένα θαυμάσιο συνοδευτικό για ψητά κρεατικά αλλά και ένα από τα πιο γευστικά σαλατοφαγητά για τις χειμωνιάτικες καθημερινές.

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.

Ένα πιάτο που αποπνέει ζεστασιά και φροντίδα, ιδανικό για να συνοδεύσει ένα οικογενειακό γεύμα ή να σταθεί μόνο του ως ένα χορταστικό σνακ.

Άγνωστο γιατί αυτή η συνταγή για ψάρι με ξίδι και σαφράν πήρε ετούτη την ονομασία, όμως η νοστιμιά της θα μας κάνει να ξεχάσουμε την όποια απορία περί ονοματοδοσίας.

Αποφάσεις για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024 λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, λόγω της πορείας για το Πολυτεχνείο, οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Μοναστηράκι (Γραμμές 1 και 3), Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Ομόνοια (Γραμμές 1 και 2) και Πανεπιστήμιο θα κλείσουν στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Ποντιακό, σχεδόν ξεχασμένο, φαγητό, που όμως ξεχωρίζει τόσο για την απλότητα στην παρασκευή του όσο και για τη διακριτή γεύση των υλικών του.