Το ταρατόρ είναι μια κρύα σούπα που που τρώγεται κάθε στιγμή της ημέρας και όλο τον χρόνο, με το φρέσκο γιαούρτι.
Το ταρατόρ είναι μια κρύα σούπα που που τρώγεται κάθε στιγμή της ημέρας και όλο τον χρόνο, με το φρέσκο γιαούρτι.
Μελιτζάνα και χταπόδι ψήνονται μαζί στον φούρνο και γίνονται ένα φαγητό να γλείφεις τα δάχτυλά σου!
«Η συνταγή είναι της μητέρας μου, Σοφίας. Τα Χριστούγεννα έκανε μια σοκολατένια εκδοχή και τον υπόλοιπο καιρό έκανε αυτήν εδώ, με το σιρόπι», μας είπε ο Παύλος Τερκενλής, που μας την έφτιαξε.
Είναι φαγητό μπλουμ και άλαδο, κι όμως εξαιρετικά νόστιμο. Όποιος θέλει ρίχνει λίγο ωμό ελαιόλαδο στο πιάτο του.
Τη σαλάτα «του τσοπάνη» τη συναντάμε στην Τουρκία και στα Βαλκάνια και είναι ένα θαυμάσιο και πληθωρικό πιάτο με αμιγώς καλοκαιρινά υλικά.
Μια θεσπέσια μακαρονάδα με τόνο, σκόρδο, κάππαρη και παρμεζάνα, που γίνεται στο άψε σβήσε.
Ένας ωραίος τρόπος για να συνδυάσετε το κρέας με τα λαχανικά είναι τα ρολά μελιτζάνας με κοκκινιστό μοσχάρι. Ή αλλιώς ισλί μοσχάρι!
Προμηθευόμαστε μια καλή μπαγκέτα ολικής άλεσης και ετοιμάζουμε την ελληνική και υγιεινή εκδοχή του tuna sandwich, με ελιές και σπιτική μαγιονέζα.
Ο αυθεντικός σμυρναίικος μουσακάς με ζουμερό κιμά, αρωματικά λαχανικά και την πιο τέλεια κρέμα γιαουρτιού.
Φρέσκα ροδάκινα, ρόφημα τσαγιού, γιαούρτι κι ένας πολυκόφτης.
Με λεμονοχυμό και ούζο δίνουμε γεύση και αρώματα στα αχνιστά χόρτα με λαβράκι – ένα απλό, εύκολο και υγιεινό πιάτο.
Χωριάτικα λουκάνικα, αυγά και ολόγλυκες ντομάτες πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. Δεν υπάρχει καλύτερο πρωινό.
Ειλικρινά, αυτό το smoothie είναι υπέροχο για πρωινό, ιδανικό για σνακ ή ακόμα και για γλυκό!
Φίνα και αρωματικά μπισκότα με τη σπιρτάδα του λεμονιού και λίγη λευκή σοκολάτα -για ντεκόρ αλλά και για έξτρα απόλαυση.
Για πολλούς, τα σουτζουκάκια δεν είναι απλώς φαγητό, είναι λατρεία.
Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό, μια αλλιώτικη και γευστική συνταγή.
Μια χορταστική σαλάτα-γεύμα με κους κους, ξιδάτο χταπόδι, κάππαρη, ελιές και παξιμαδάκια χαρουπιού.
Είναι η ιταλική συνταγή alla Nerano, αλλά με ένα μικρό twist: αντί για προβολόνε έχει κασέρι και κρέμα γάλακτος.
Η γλύκα του κρεμμυδιού κυριαρχεί στη διάσημη πίτα της Μυκόνου.
Δροσερό καλοκαίρι γίνεται; Με το νέο Ζάχαρη & Αλεύρι, γίνεται!
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr






























