Tag: γη

Τα παιδιά θα ξετρελαθούν μ΄αυτά τα μπισκοτάκια-σκαντζοχοιράκια που πέρα από πολύ χαριτωμένα είναι και πολύ νόστιμα.

Μια «έμπειρη» συνταγή για το παραδοσιακό κανταΐφι όπως το φτιάχνουν σε όλη την Ελλάδα. Σιροπιασμένο σωστά και με τα κλασικά ωραία αρώματα κανελογαρίφαλου.

Αυτή η συνταγή προέρχεται από το Σεβντίκιοϊ της Σμύρνης. Ο δικέφαλος αετός συμβόλιζε τη σύνδεση των Ρωμιών της περιοχής με τη βυζαντινή τους προέλευση.

Στην Ήπειρο την παραμονή των Χριστουγέννων, φτιάχνουν αυτές τις λεπτές κρέπες, που συμβολίζουν τα σπάργανα με τα οποία τύλιξε η Παναγία τον Χριστό

Βάζουμε το σπανακόρυζο σε ένα πιάτο, από πάνω ακουμπάμε το αυγό μάτι, συνοδεύουμε με ένα κομμάτι τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί και δεν θέλουμε τίποτε άλλο.

Τα ισλί εδώ αποκτούν ακόμη πιο πλούσια νοστιμιά, με κάστανο τόσο στη ζύμη, ως αλεύρι κάστανου, όσο και με πουρέ κάστανου μέσα στη γέμιση.

Τα φετινά Χριστούγεννα θα τα περάσουμε χωρίς άγχος. Θα ψήσουμε γιορτινή πάπια με κάστανα και πορτοκάλι στη λαδόκολλα!

Moelleux ή λάβες σοκολάτας, ένα πλούσιο, σοκολατένιο και βουτυρένιο γλυκό με μπόλικη κουβερτούρα! Στην ουσία είναι ένα σουφλέ με ρευστή καρδιά, που θα κάνει τη δική σας καρδιά να σπαρταρά!

Η κατάθεση της προσφυγής αλλάζει τα δεδομένα μιας και μέχρι την τελική απόφαση “παγώνουν” οι σχετικές διαδικασίες, ενώ σύμφωνα πάντα με το κείμενο της προσφυγής τα αιτήματα είναι δυο