Tag: γη

Ένα χαρακτηριστικό πιάτο της μαροκινής κουζίνας είναι η pastilla, ένα είδος πίτας με κοτόπουλο (ή περιστέρι), αμύγδαλα και μπαχαρικά, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη, που ισορροπεί θαυμάσια αλμυρό και γλυκό.

Απολαμβάνουμε μια απίθανη οσπριοσαλάτα με νόστιμες φακές, τρυφερά κολοκυθάκια και άφθονα μυρωδικά. Ένα λαχταριστό, καλοκαιρινό σαλατογεύμα για το σπίτι αλλά και το γραφείο.

Το μωσαϊκό οι Πολίτισσες το λένε μπισκοτάτο ή γκατό ντε μοζαΐκ και το φτιάχνουν με αυγά, κι είναι ένα πιο πλούσιο γλυκό από αυτό που συνηθίζουμε εδώ.

Ο Χριστόφορος Πέσκιας αποκαλύπτει τα μυστικά του χουνκιάρ μπεγεντί, της θρυλικής συνταγής της πολίτικης κουζίνας που στα τούρκικα σημαίνει πάνω κάτω «άρεσε στον σουλτάνο».