Tag: γη

Η panzanella γεννήθηκε από την ανάγκη αξιοποίησης του μπαγιάτικου ψωμιού, που το μούσκευαν σε ξίδι και νερό και κατόπιν στα νόστιμα ζουμάκια των θερινών λαχανικών.

Οι δημοτικοί Παιδικοί και οι Βρεφικοί είναι παροχές και υποδομές που για όσους γνωρίσουν τα αυτοδιοικητικά δρώμενα είναι ικανές να ανεβάσουν ή να ρίξουν δημάρχους.

Μια μικρή γεύση από το τεύχος Ιουνίου του Γαστρονόμου με αφιέρωμα στη μερακλίδικη σαλονικιώτικη κουζίνα όπως τη μαγειρεύουν στα σπίτια τους οι Θεσσαλονικείς!

Στο κατάμεστο από μαθητές, μαθήτριες, καθηγήτριες και γονείς από όλα τα μέρη της Ελλάδος αμφιθέατρο του Δήμου Ηλιούπολης έλαβε χώρα η τελετή βράβευσης των διακριθέντων στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου εκ Διασκευής Ελληνικού Διηγήματος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος με την υποστήριξη της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε. και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Πολλές γλυκές συνταγές της Άνδρου, όπως αυτό το εκμέκ κανταΐφι, προέρχονται από νεαρά κορίτσια που δούλεψαν σε σπίτια της Σμύρνης και της Πόλης κι επέστρεψαν στο νησί νύφες με τα προικιά τους.

Μόνο κουβερτούρα και κεράσια έχει αυτό το γλυκό, δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Είναι σοκολατένιο, είναι φρουτένιο, είναι και ελαφρύ.

Είναι καλύτερη η Κυριακή με έναν κόκορα με χυλοπίτες στο τραπέζι, με τη ντοματένια σάλτσα του, λίγη τριμμένη μυζήθρα – μια παραπάνω φροντίδα που την αξίζει η ημέρα.

Ένα ανοιξιάτικο πιάτο είναι αυτό το κατσικάκι, που φτιάχνουν στο Ηράκλειο με άγρια χόρτα της εποχής, αλλά και με αγκινάρες αυγολέμονο.