Φρουτώδες, ανάλαφρο και τροπικό highball με έντονη τη γεύση από το φρούτο του πάθους.
Φρουτώδες, ανάλαφρο και τροπικό highball με έντονη τη γεύση από το φρούτο του πάθους.
Ένα θαυμάσιο τζατζίκι με τα σαρκώδη και ψωμωμένα φύλλα της γλιστρίδας αλλά και τα καρύδια τέλεια αισθητά στο δόντι.
Μια πικάντικη γραβιέρα είναι η καλύτερη επιλογή για αυτά τα πασπαλισμένα με σουσάμι τυροψωμάκια, που είναι τέλεια για κολατσιό.
Έτοιμη σε 20 λεπτά και από τα χεράκια σας. Με αγοραστή ζύμη και ασυνήθιστους συνδυασμούς, η πίτσα αυτή θα σας εντυπωσιάσει.
Η Ελένη Παπαδογιαννάκη προτείνει για το φαγητό τις λευκές μελιτζάνες, που είναι γλυκύτερες, αλλά, αν δεν βρούμε, επιλέγουμε τσακώνικες.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στη ντοματένια σάλτσα να ποτίσουν νοστιμιά και έχουμε ένα καλοκαιρινό φαγάκι σχεδόν με το τίποτα.
Γρήγορα, εύκολα και χορταστικά αυτά τα χειροποίητα ζυμαρικά με σκόρδο και ντοματένια σάλτσα από την Ανάφη.
Μοιάζει αρκετά με τη ναπολιτάνα σάλτσα που ξέρουμε και αγαπάμε.
Είναι κλασικά, κλασικότατα. Τα καλά υλικά είναι το μυστικό τους.
Ελαφριά σούπα που οι Αρμένιοι σερβίρουν ως πρώτο πιάτο πασπαλίζοντας με λίγο τσιγαρισμένο φρέσκο κρεμμυδάκι με δυόσμο.
Απολαμβάνουμε μια απίθανη οσπριοσαλάτα με νόστιμες φακές, τρυφερά κολοκυθάκια και άφθονα μυρωδικά. Ένα λαχταριστό, καλοκαιρινό σαλατογεύμα για το σπίτι αλλά και το γραφείο.
Η ιδιαιτερότητά αυτή της τυροκαυτερής είναι ότι χρησιμοποιεί κεφίρ, που προσθέτει δροσιά και κοντράρει την καυτερή αίσθηση από το μπούκοβο.
Το μωσαϊκό οι Πολίτισσες το λένε μπισκοτάτο ή γκατό ντε μοζαΐκ και το φτιάχνουν με αυγά, κι είναι ένα πιο πλούσιο γλυκό από αυτό που συνηθίζουμε εδώ.
Σούπερ δροσιστικός και ολίγον τι τροπικός, ο παγωμένος καφές που έχει γίνει viral είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες.
Ο Χριστόφορος Πέσκιας αποκαλύπτει τα μυστικά του χουνκιάρ μπεγεντί, της θρυλικής συνταγής της πολίτικης κουζίνας που στα τούρκικα σημαίνει πάνω κάτω «άρεσε στον σουλτάνο».
Το ταρατόρ είναι μια κρύα σούπα που που τρώγεται κάθε στιγμή της ημέρας και όλο τον χρόνο, με το φρέσκο γιαούρτι.
Μελιτζάνα και χταπόδι ψήνονται μαζί στον φούρνο και γίνονται ένα φαγητό να γλείφεις τα δάχτυλά σου!
«Η συνταγή είναι της μητέρας μου, Σοφίας. Τα Χριστούγεννα έκανε μια σοκολατένια εκδοχή και τον υπόλοιπο καιρό έκανε αυτήν εδώ, με το σιρόπι», μας είπε ο Παύλος Τερκενλής, που μας την έφτιαξε.
Είναι φαγητό μπλουμ και άλαδο, κι όμως εξαιρετικά νόστιμο. Όποιος θέλει ρίχνει λίγο ωμό ελαιόλαδο στο πιάτο του.
Τη σαλάτα «του τσοπάνη» τη συναντάμε στην Τουρκία και στα Βαλκάνια και είναι ένα θαυμάσιο και πληθωρικό πιάτο με αμιγώς καλοκαιρινά υλικά.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr