Το κλασικό και αγαπημένο ψητό κοτόπουλο σε μια εκδοχή λίγο διαφορετική: ανοιγμένο «πεταλούδα» και μαριναρισμένο με πάπρικα και σκόρδο
Το κλασικό και αγαπημένο ψητό κοτόπουλο σε μια εκδοχή λίγο διαφορετική: ανοιγμένο «πεταλούδα» και μαριναρισμένο με πάπρικα και σκόρδο
Απλή πολυτέλεια στο πιάτο. Αυτή την εποχή θα επιλέξουμε τη φρέσκια, μαύρη φθινοπωρινή τρούφα (Tuber uncinatum), γνωστή και ως τρούφα της Βουργουνδίας.
Βιάζεσαι; Φτιάξε μια σπαγκετάδα κα μάλιστα με αχνιστά μύδια και τραγανή μαραθόριζα. Η επιτοµή του γρήγορου φαγητού!
Δεν νοείται χειμωνιάτικο τραπέζι χωρίς την αγαπημένη μας κολοκυθόσουπα. Εδώ σε μια ξεχωριστή παραλλαγή με ψητά μανιτάρια.
Ένα πλούσιο κάρι με μπόλικο καρδάμωμο (κακουλέ) δίνει έντονη γεύση και άρωμα στο κοτόπουλο. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι και πίκλες λαχανικών.
Στο πι και φι είναι έτοιμο το κουσκούς με λαχανικά και φέτα. Αν θέλουμε, διατηρούμε στο ψυγείο, σε βαζάκια, για να έχουμε γεύμα ανά πάσα στιγμή.
Το κλασικό σπανακόρυζο γίνεται ένα απολαυστικό, πλούσιο και χορταστικό ριζότο και η γεύση, αλλά και η υφή του απογειώνονται!
Η Νένα Ισμυρνόγλου τα τοστ της τα φτιάχνει με πίτες για σουβλάκι. Και δεν παί-ζο-νται.
Σαλάτα-γεύμα η κλασική αμερικάνικη Cobb. Παρά τις μικροπαραλλαγές, τα βασικά υλικά της παραμένουν σταθερά: το ψητό στήθος κοτόπουλου, τα βραστά αυγά, το τραγανό μπέικον, το μπλε τυρί και οι ντομάτες.
Αλεύρωμα με καλαμποκάλευρο, πέρασμα μόνο από ασπράδια και μετά από «γαλέτα» από τριμμένα αμύγδαλα και κουάκερ είναι τα μυστικά αυτού του ξεχωριστού πανέ.
Ένα εύκολο, καθημερινό και γευστικό πιάτο.
Είναι από αυτά τα φαγητά που σε κάνουν να νιώθεις καλοκαίρι.
Πλούσιο σαλατογεύμα με φουρνιστό ρύζι, για καπνιστή νοστιμιά και άρωμα, τραγανούς ξηρούς καρπούς, ζουμερά γλυκόξινα βερίκοκα και μπόλικα μυρωδικά.
Η επική, μελωμένη κατσικομακαρονάδα που φτιάχνουν και μας ξεμυαλίζουν στο εστιατόριο Άκρα.
Ένα φαγάκι-έκπληξη, η μανιάτικη «τσουχτή», με μακαρόνια και αυγά μάτια.
Λιγουρεύτηκες σπετζοφάι αλλά προσέχεις τη διατροφή σου; Το συγκεκριμένο μπορείς να το απολαύσεις.
Σε αυτήν τη συνταγή, ο σεφ γεμίζει τις «βαρκούλες» με μελωμένο ραγού μοσχαριού.
Με μάραθο, φρέσκα κρεμμυδάκια και φασκόμηλο, αυτοί οι γίγαντες γίνονται εξαιρετικά αρωματικοί.
Ένα πρωτότυπο νηστίσιμο γιουβέτσι με αρώματα απο δεντρολίβανο, δάφνη και κανέλα! Μια συνταγή της αείμνηστης Εύης Βουτσινά.
Σύμφωνοι, το μπριάμ είναι φαγητό όλου του καλοκαιριού, αλλά όσο ζεσταίνει ο καιρός και τα μποστανικά μεστώνουν και γλυκαίνουν, το φαγητό αποκτά ύψιστη νοστιμιά.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr