Ο Giovanni Mercuri, στο εστιατόριό του, Ceibo Sapori, στη Ρώμη, μας έφτιαξε μια πολύ νόστιμη εκδοχή του ιταλικής καταγωγής πιάτου, που είναι πολύ αγαπημένο στην Αργεντινή, με λεπτοκομμένη μοσχαρίσια μπριζόλα.
Ο Giovanni Mercuri, στο εστιατόριό του, Ceibo Sapori, στη Ρώμη, μας έφτιαξε μια πολύ νόστιμη εκδοχή του ιταλικής καταγωγής πιάτου, που είναι πολύ αγαπημένο στην Αργεντινή, με λεπτοκομμένη μοσχαρίσια μπριζόλα.
Έχει μελιτζάνες και πατάτες και πλούσια μπεσαμέλ, αντί για κιμά όμως έχει μοσχαράκι κρασάτο αυτός ο μουσακάς.
Εύκολο γιουβέτσι κοτόπουλο, με όλα τα λαχανικά ψιλοτριμμένα στο μούλτι.
Δεν είναι μια συνηθισμένη συνταγή είναι όμως εξαιρετικά νόστιμη.
Τα πιο μελωμένα λαδερά φασολάκια που θα δοκιμάσετε ποτέ!
Η συνταγή είναι πολύ «έμπειρη», αν ακολουθήσετε σχολαστικά τις οδηγίες και τη «χορογραφία» των κινήσεων, θα απολαύσετε μια θεϊκή cacio e pepe.
Μια μικρή γεύση από το τεύχος Ιουνίου του Γαστρονόμου με αφιέρωμα στην πολυσυλλεκτική σαλονικιώτικη κουζίνα όπως τη μαγειρεύουν στα σπίτια τους οι Θεσσαλονικείς!
Μια μικρή γεύση από το τεύχος Ιουνίου του Γαστρονόμου με αφιέρωμα στη μερακλίδικη σαλονικιώτικη κουζίνα όπως τη μαγειρεύουν στα σπίτια τους οι Θεσσαλονικείς!
Ο συνδυασμός γλυκιάς πάπρικας και πιπεριού καγιέν δίνει στη σάλτσα μπάρμπεκιου πολύ ιδιαίτερη γεύση.
Τι πιο νόστιμο από μία μερίδα ζουμερά κεφτεδάκια με τη συνοδεία μυρωδάτης ντοματοσαλάτας;
Ψημένα σε μπίρα, αρωματισμένα με φλούδες πορτοκαλιού, τα μπουτάκια κοτόπουλου γίνονται ζουμερά και νόστιμα.
Το μαρινάρουμε σε γάλα με μυρωδικά, το ψήνουμε για ελάχιστα σε δυνατή φωτιά και το συκώτι μας γίνεται εξαιρετικό.
Με μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή μεταμορφώνουμε μια απλή καθημερινή σε ημέρα γιορτής.
Δεν είναι σούπα, δεν είναι σαλάτα, είναι ένα απίθανο ζουμερό φαγητό με μυρωδάτα ρεβύθια.
Με μαραθόριζα, λίγο μπούκοβο και λίγο μέλι, το κλασικό λαδερό μεταμορφώνεται σε ένα μεσογειακό πιάτο αξιώσεων.
Είναι καλύτερη η Κυριακή με έναν κόκορα με χυλοπίτες στο τραπέζι, με τη ντοματένια σάλτσα του, λίγη τριμμένη μυζήθρα – μια παραπάνω φροντίδα που την αξίζει η ημέρα.
Ένα ανοιξιάτικο πιάτο είναι αυτό το κατσικάκι, που φτιάχνουν στο Ηράκλειο με άγρια χόρτα της εποχής, αλλά και με αγκινάρες αυγολέμονο.
Η ιδέα της σεφ είναι απλή και συναρπαστική: δίνει στο κοτόπουλο τον ρόλο της ζύμης πίτσας και πάνω του στρώνει τα άλλα υλικά!
Η coca de recapte είναι η καταλανική απάντηση στην πίτσα. Tη συναντάμε σε διάφορες εκδοχές – αυτή με ψητές μελιτζάνες και πιπεριές, και σαρδέλες, είναι από τις πιο αγαπητές.
Η fabada asturiana είναι ένα μαμαδίστικο φαγητό με πατρίδα τις Αστούριας στον Βισκαϊκό Κόλπο, στη βόρεια Ισπανία και είναι η επιτομή του slow food.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr