Την έφτιαχναν με παστές σαρδέλες, κολιό ή αντζούγιες.
Την έφτιαχναν με παστές σαρδέλες, κολιό ή αντζούγιες.
Τα αποξηραμένα σύκα, σε αυτό το ντιπ, προσφέρουν μια γλυκιά αντίθεση στις ελιές. Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρουμε.
Σερβίρουμε ως μεζεδάκι ή σε συνδυασμό με μια σαλάτα για ένα ελαφρύ γεύμα.
Ποιοι δρόμοι κλείνουν στο κέντρο της Αθήνας, το Χαϊδάρι και το Αιγάλεω
Η coca de recapte είναι η καταλανική απάντηση στην πίτσα. Tη συναντάμε σε διάφορες εκδοχές – αυτή με ψητές μελιτζάνες και πιπεριές, και σαρδέλες, είναι από τις πιο αγαπητές.
Τα ρεβύθια με σέσκουλα και αυγά είναι ένα ιδιαίτερα δηµοφιλές πιάτο στην πόλη Κάδιθ, στις ατλαντικές ακτές της Ανδαλουσίας, όπου σερβίρεται το Πάσχα.
Λαχταριστός, σμυρναίικος μεζές, που ταιριάζει τόσο με κρασί όσο και με τσίπουρο.
Αγγουράκια τουρσί, καρότο, καππαρη…Έχει διάφορα αυτή η αγιορείτικη πατατοσαλάτα που θυμίζει ρώσικη.
Αρμένικος μεζές με ασυνήθιστο συνδυασμό υλικών και ακόμη πιο ασυνήθιστη εκτέλεση.
Μια απλή, μα νόστιμη πίτα με έτοιμα φύλλα κουρού και γέμιση από ανάμεικτο κιμά είναι αυτή η γαλλοκαναδική κιμαδόπιτα, ιδανική τόσο για το καθημερινό, όσο και για το κυριακάτικο τραπέζι.
Το φαγητό έχει δυνατή γεύση χάρη στο άφθονο σκόρδο αλλά και στη γενναία δόση μισού λίτρου λεμονοχυμού!
Νόστιμες τραγανές μπουκιές με πικάντικη επίγευση, συνοδεύονται ιδανικά με μια ωραία σαλάτα με λαχανικά και ξηρούς καρπούς και γίνονται πλήρες γεύμα.
Κριτσίνια με ντομάτα, ελαιόλαδο και σουσάμι, ένα γρήγορο και ελαφρύ σνακ για να μας «κρατήσει» μέσα στην μέρα.
Ιταλικής καταγωγής συνταγή, κάτι ανάμεσα σε ομελέτα φούρνου και ψευτοσουφλέ. Ένα νόστιμο και εύκολο γεύμα!
Το ελληνικό δίδυμο συγκέντρωσε 182.1747 βαθμούς και πήρε την τρίτη θέση
Με πάπρικες και θυμάρι εμπλουτίζουμε την κλασική φάβα δίνοντάς της πιο ιδιαίτερο, αρωματικό χαρακτήρα.
Εκτός από το πρότζεκτ με τα Playmobil, εργαζόταν ως σεναριογράφος για τηλεοπτικές σειρές
Χατσαπούρι, μια παραδοσιακή Γεωργιανή συνταγή που θυμίζει κασερόψωμο, με αφράτη, τραγανή και χρυσαφένια ζύμη, ότι πρέπει και για πρωινό.
Βιεννέζικη, βελούδινη και πεντανόστιμη πατατόσουπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr