Tag: γη

Αξεπέραστης νοστιμιάς και θρεπτικής αξίας οι σαρδέλες. Αντί να τις τυλίξουμε σε αμπελόφυλλα, τις βάζουμε σε στρώσεις και τις φουρνίζουμε μέχρι να γίνουν ζουμερές.

Ο Giovanni Mercuri, στο εστιατόριό του, Ceibo Sapori, στη Ρώμη, μας έφτιαξε μια πολύ νόστιμη εκδοχή του ιταλικής καταγωγής πιάτου, που είναι πολύ αγαπημένο στην Αργεντινή, με λεπτοκομμένη μοσχαρίσια μπριζόλα.

Η πανακότα, αυτή η δροσερή κρέμα με βάση το γάλα, εδώ στολίζεται γευστικά και οπτικά με ζελέ βασισμένο στο περίφημο κοκτέιλ French 75, που έχει ως κύρια συστατικά τη σαμπάνια και το τζιν.

Ικανοποιητικά ποσοστά συγκεντρώνουν αρκετοί δήμοι της χώρας για τις υπηρεσίες που παρέχουν στα ΚΑΠΗ και στις «Λέσχες Φιλίας» που βρίσκονται στην επικράτεια τους.

Ανύπαρκτες μάλλον θεωρούν τις δημοτικές υπηρεσίες, παροχές και μέτρα για τα αδέσποτα ζώα οι πολίτες, όπως ξεκάθαρα αποτυπώνεται από τη βαθμολογία της «αξιολόγησης» που διενήργησε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η panzanella γεννήθηκε από την ανάγκη αξιοποίησης του μπαγιάτικου ψωμιού, που το μούσκευαν σε ξίδι και νερό και κατόπιν στα νόστιμα ζουμάκια των θερινών λαχανικών.

Οι δημοτικοί Παιδικοί και οι Βρεφικοί είναι παροχές και υποδομές που για όσους γνωρίσουν τα αυτοδιοικητικά δρώμενα είναι ικανές να ανεβάσουν ή να ρίξουν δημάρχους.

Μια μικρή γεύση από το τεύχος Ιουνίου του Γαστρονόμου με αφιέρωμα στη μερακλίδικη σαλονικιώτικη κουζίνα όπως τη μαγειρεύουν στα σπίτια τους οι Θεσσαλονικείς!

Στο κατάμεστο από μαθητές, μαθήτριες, καθηγήτριες και γονείς από όλα τα μέρη της Ελλάδος αμφιθέατρο του Δήμου Ηλιούπολης έλαβε χώρα η τελετή βράβευσης των διακριθέντων στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου εκ Διασκευής Ελληνικού Διηγήματος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος με την υποστήριξη της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε. και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.