Tag: Πούλος

*Το κείμενο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2016 με τον τίτλο «Αρκετά κύριε Βαλασόπουλε» και αναφέρεται σε γεγονότα και συνθήκες εκείνης της περιόδου, οι οποίες ισχύουν και σήμερα

Εγώ λοιπόν δεν θα τον αφήσω τον πρωθυπουργό να διαδίδει ότι είναι κανονικό ό,τι δεν είναι κανονικό στη Δημοκρατία. Γιατί ο πρωθυπουργός δεν δικαιούται να σπέρνει τη διαπλοκή και την ανηθικότητα ως κανονικότητα στο λαό.

Το κύριο χτύπημα των γερμανοφασιστών εισβολέων στην Ευρώπη το δέχτηκε απρόσκλητα η Σοβιετική Ένωση στις 22 Ιουνίου 1941. Άντεξε το ύπουλο χτύπημα, οργάνωσε την αντεπίθεση και συνέτριψε στο τέλος την πολεμική μηχανή του Φασισμού. Η νίκη αυτή στοίχισε ακριβά στους σοβιετικούς ανθρώπους.

Είναι εμφανέστατη πλέον, η κοροϊδία του κύριου Τσίπρα απέναντι στον Ελληνικό Λαό , που από την μία ευαγγελίζεται την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φτωχών , έναντι της πλουτοκρατίας και από την άλλη , οι προύχοντες και οι εύρωστοι είναι ο περίγυρος και η πιο στενή παρέα του.

Πριν από 74 χρόνια στην καρδιά του Βερολίνου ο στρατηγός Κουζνετσόφ, διοικητής της 3ης στρατιάς του Κόκκινου Στρατού αναγγέλλει τηλεφωνικά στον στρατάρχη Ζούκοφ :«Στο Ράϊχσταγκ κυματίζει η κόκκινη σημαία! Ζήτω, σύντροφε στρατάρχη!»

Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από την εποχή των "σκανδάλων" των "Pumpers", του «σκάνδαλου Κοσκωτά", της "δίκης του αιώνα" αλλά και τα πιο πρόσφατα όπως του "Βατοπεδίου", της "Siemens", της "novartis" μέχρι τα τελευταία "σκάνδαλο Ρουσόπουλου", του "ΚΕΕΛΠΝΟ", το "σκάνδαλο Πετσίτη" κλπ...

Στην συνάντηση βρέθηκαν και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Στέλιο και να συζητήσουν μαζί του.

Ο Δήμος πρέπει να κάνει πράγματα για να μπορέσει να σταθεί δίπλα στους πολίτες. Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους τρόπους που θα τους κάνει πιο ευτυχισμένους.

30 Απριλίου 1944.Οι κρατούμενοι αγωνιστές του στρατοπέδου συγκεντρώσεως Χαϊδαρίου, που είναι αγγαρεία στα μαγειρεία μαθαίνουν την παραμονή της Πρωτομαγιάς, από ένα κομμάτι εφημερίδας...

Στις 28 Απριλίου 1944, τρεις μαχητές του λόχου του ΕΛΑΣ Παγκρατίου, ο διμοιρίτης Δημήτρης Αυγέρης και οι μαχητές Κώστας Φολτόπουλος και Θάνος Κιοκμενίδης, βρέθηκαν κυκλωμένοι από λεφούσια Γερμανών και ταγματασφαλιτών, μετά από προδοσία, στο σπιτάκι του οδού Αγραίων, στα σύνορα Υμηττού και Γούβας.

Κοιτάζοντας λίγο τις στοχεύσεις του πολιτικού συστήματος τον τελευταίο καιρό , διαπιστώνουμε μια αποστροφή όσο αφορά, θέματα που άπτονται τις Εθνικής μας υπερηφάνειας , ιστορίας και κληρονομιάς.

Ξημέρωσε 21η Απριλίου 1967. Από το πρωί το ραδιόφωνο δεν άφηνε καμιά αμφιβολία για το τι είχε συμβεί. Στο σπίτι πάντα ακούγαμε το πρωί ραδιόφωνο. Πριν σκορπίσει ο καθένας για τις δουλειές της ημέρας.